O κακός ο λύκος και η Ούρσουλα: Απίστευτο θρίλερ για την τύχη του «Snowy» που κατασπάραξε το πόνι της προέδρου της ΕΕ

Photo by Pixabay via Pexels




Τις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί αν θα επιβιώσει τι είδος του λύκου που κατασπάραξε το πόνι της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το περιστατικό -που τελικά πυροδότησε πολύ ευρύτερη συζήτηση- συνέβη την 1η Σεπτεμβρίου 2022, όταν ένας λύκος, γλιστρώντας μες το σκοτάδι, μπήκε σε ένα καλά φυλασσόμενο συγκρότημα στη βορειοδυτική Γερμανία και κατάφερε να σκοτώσει την Ντόλι, ένα πόνι ιδιοκτησίας της φον ντερ Λάιεν.

Το Διοικητικό Δικαστήριο του Ανόβερου είχε απαγορεύσει την Παρασκευή το κυνήγι του λύκου GW950m, μέχρι νεωτέρας. Ο λόγος, σπεφάνθη το δικαστήριο, ήταν μια επείγουσα αγωγή που κατατέθηκε από την Εταιρεία Προστασίας Λύκων κατά του κυνηγιού.

Ωστόσο, την Τρίτη το δικαστήριο ανακάλεσε εν μέρει την προσωρινή απόφασή του, επιτρέποντας για άλλη μια φορά το κυνήγι -και τη θανάτωση- του GW950m.

Το σκεπτικό ήταν το εξής: «Λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό θανάτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή του Burgdorf, οι οποίες θα μπορούσαν να αποδοθούν στο συγκεκριμένο είδος λύκου, η πρόβλεψη της ζημιάς που μπορεί να γίνει στην περιοχή του Ανόβερου δεν είναι αμφισβητήσιμη», ανέφερε το δικαστήριο , προσθέτοντας ότι «στο μέλλον αναμένεται ότι αυτός ο λύκος θα σκοτώνει ζώα που βόσκουν».

Κοντολογίς, το δικαστήριο έκρινε ότι οι λύκοι αυτού του είδους θα συνεχίσουν να ειναι… κακοί και δεν υπάρχει άλλη λύση από τη θανάτωσή τους

«Δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις από τη θανάτωση του λύκου», είπε πρόσθεσε το δικαστήριο.

Το τελικό συμπέρασμα από το μπρος – πίσω του δικαστηρίου είναι ότι ο -προς το παρόν- ο λύκος μπορεί να πυροβοληθεί μόνο την Τρίτη. Από τα μεσάνυχτα, το είδος GW950m θα είναι και πάλι ένας ελεύθερος λύκος.

Και όπως ήταν ίσως αναμενόμενο, η αδειοδότηση του κυνηγιού προκάλεσε διαδικτυακή διαμαρτυρία με συλλογή υπογραφών και σύνθημα: «Δεν είναι αριθμοί, αλλά άτομα!».

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας αναφέρουν μάλιστα ότι ο GW950m και η σύντροφός του ονομάζονται πλέον «Snowy» και «Zora» με από οικολόγους.

Από τη στιγμή της δημοσίευσης έως τώρα, η διαμαρτυρία έχει μαζέψει περισσότερες από 36.500 υπογραφές.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που επέτρεψε εκ νέου το κυνήγι, ο εμπνευστής της διαμαρτυρία Cian Lösch, ακτιβιστής για την επιβίωση των λύκων, δήλωσε:

«Είναι τρομερά νέα. Παραμένουμε συντονισμένοι και ελπίζουμε ότι μπορούμε να σώσουμε αυτόν και άλλους λύκους».

Με πληροφορίες από Politico

“Η καρδιακή προσβολή μού άλλαξε τελείως τη ζωή” αποκαλύπτει ο Αντόνιο Μπαντέρας: Με έκανε να εκτιμώ περισσότερο τα πράγματα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: