Η «ακτίνα του θανάτου»: Το τηλεχειριζόμενο αντιαρματικό που θερίζει τους Ρώσους, κρυμμένο στα χωράφια της Ουκρανίας [video ντοκουμέντο]

Στιγμιότυπο από το video που δείχνει τη δράση της ακτίνας του θανάτου




Συγκλονιστικά πλάνα απαθανάτισαν οι κάμερες τη στιγμή που μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών χτυπήθηκε με ένα τρελό όπλο «ακτίνας θανάτου» καθώς περνούσαν μέσα από ένα χωράφι.

Στο βίντεο, μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών φαίνεται να περπατά μέσα από ένα χωράφι με πυροδοτημένες νάρκες. Όμως, λίγες στιγμές αργότερα, πολλοί σκοτώνονται και άλλοι τραυματίζονται σοβαρά σε έκρηξη από ουκρανικά στρατεύματα.

Το βίντεο δείχνει το όπλο, το οποίο πιστεύεται ότι είναι ένας ουκρανικός αντιαρματικός πύραυλος, να πυροβολεί τους στρατιώτες, αφήνοντας πίσω του ένα σύννεφο καπνού.

Το όπλο, που ονομάζεται Stugna-P, έχει μεγάλη ακρίβεια και μπορεί να διεισδύσει σε θάμνους πάχους έως και 800 mm. Είναι καθοδηγούμενο με λέιζερ και έχει βεληνεκές έως και 5 χιλιόμετρα και πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως από Ουκρανούς στρατιώτες στη συνεχιζόμενη μάχη με τα στρατεύματα του Βλαντμίρ Πούτιν .

Το βίντεο δείχνει Ρώσους στρατιώτες να σπεύδουν στο γήπεδο για να βοηθήσουν όσους έχουν χτυπηθεί. Αλλά μόλις λίγες στιγμές αργότερα, χτυπιούνται από μια δεύτερη έκρηξη καθώς μεταφέρουν τους πεσόντες.

Στη συνέχεια αρχίζουν να φεύγουν από το χωράφι, πριν πυροβοληθούν για τρίτη και τελευταία φορά.

Πολλοί άνθρωποι έχουν πάει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσπαθήσουν να συμπεράνουν ποιο όπλο χρησιμοποιήθηκε.

«Το Stugna-P του TOW θα ήταν η εικασία μου», έγραψε ένας. «Τα συστήματα αυτά προορίζονται συνήθως για τεθωρακισμένα οχήματα».

Το A TOW (Tube-launched, Optically tracked, Wire-guided’) είναι ένας αμερικανικός αντιαρματικός πύραυλος. Χρησιμοποιήθηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ένα άλλο άτομο υπέθεσε ότι ήταν «πιθανώς ένα Stugna-P» που είχε χρησιμοποιηθεί, προσθέτοντας ότι ήταν «λίγη υπερβολή στη χρήση πυραύλων HEAT».

Οι πύραυλοι HEAT (High Explosive Anti Tank) είναι εκρηκτικά μορφοποιημένα γεμάτα που είναι σχεδιασμένα να διαπερνούν τη βαριά θωράκιση και, μόλις ενσωματωθούν, να εκρήγνυνται. Αυτές οι κεφαλές αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Άλλοι έχουν προτείνει ότι θα μπορούσε να ήταν ένα Bayraktar, ένα μη επανδρωμένο drone που κατασκευάστηκε στην Τουρκία.

Το πιο πρόσφατο βίντεο έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την εξάλειψη περισσότερων από 100 Ρώσων στρατιωτών σε μία επίθεση πυραύλων.

Χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο Tochka-U, ένα όπλο ειδικά σχεδιασμένο για να χτυπά μικρότερους στόχους βαθιά στην άμυνα του εχθρού, η Ουκρανία μπόρεσε να χρησιμοποιήσει μόνο μία έκρηξη για να σκοτώσει Ρώσους στρατιώτες.

Αλλού, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν την Κυριακή από ρωσικές πυραυλικές επιδρομές στη Χερσώνα που προκάλεσαν ζημιές σε νοσοκομείο και σχολείο, ανακοίνωσε η περιφερειακή διοίκηση.

Με πληροφορίες από dailymail

Η μάχη των μαχών θα γίνει την Άνοιξη για την Κριμαία: Το ξέρουν όλοι, αποφασισμένοι οι Ουκρανοί, γι’ αυτό στέλνουν βαρύ οπλισμό οι Δυτικοί [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: