Déjà vu ή fake news; Οι τρελοΣαμάνοι του Τραμπ και του Μπολσονάρου ταιριάζουν πολιτικά αλλά δεν συμπεθεριάζουν ειδησεογραφικά

Μία από τις χιλιάδες συγκριτικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο twitter @Denmis TV




Το γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες φωτογραφίες ενός Βραζιλιάνου που φορά στολή παρόμοια με τον ταραχοποιό του Καπιτωλίου των ΗΠΑ Τζέικ Αντζέλι, γνωστό και ως «Σαμάνο της QAnon».

Πολλοί χρήστες γράφουν ότι οι εικόνες προέρχονται από τη χθεσινή εξέγερση στη Μπραζίλια και ότι ο εικονιζόμενος έχει σχέση με τον Αμερικανό συνομωσιολόγο και οπαδό του Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλά οι φωτογραφίες, που εικονίζουν τον συγκεκριμένο άνδρα με τα κέρατα, το κάλυμμα της κεφαλής από δέρμα αρκούδας και την βραζιλιάνικη σημαία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, χρονολογείται από μια συγκέντρωση των υποστηρικτών του Ζαΐρ Μπολσονάρου στο Σάο Πάολο τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν εικόνες ή βίντεο που να δείχνουν ότι ο λεγόμενος Βραζιλιάνος QAnon Shaman συμμετείχε στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες (Κυριακή, 8 Ιανουαρίου) από οπαδούς του Ζαϊχ Μπολσονάρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Τζέικ Αντζέλι  έγινε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο και καταδικάστηκε σε 41 μήνες φυλάκιση.

Οπως σημειώνει το BBC, αν και ειναι εύκολο να παρασυρθεί κανείς, ωστόσο, ένας γρήγορος έλεγχος στο διαδίκτυο, μπορεί να αποτρέψει τη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών.

ΠΗΓΗ: BBC

Πρόβλημα για τις ΗΠΑ ο Ζαΐχ Μπολσονάρου: Δημοκρατικοί βουλευτές πιέζουν να αποχωρήσει ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: