Boeing 738 της Ryanair που κατευθυνόταν στο Ελ. Βενιζέλος ειδοποίησε για βόμβα: Προσγειώθηκε υπό συνοδεία ελληνικών F-16 και ελέγχεται από τις επίγειες δυνάμεις [video]

FILE PHOTOS: An aircraft Boeing 737-8AS of Ryanair. EPA, TOMS KALNINS




Αεροπλάνο που να απογειώθηκε από την Πολωνία με προορισμό τον Ελευθέριος Βενιζέλος ειδοποίησε για βόμβα, και προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπό τη συνοδεία ελληνικών F-16.




Την ειδοποίηση για βόμβα έστειλε το πλήρωμα του αεροσκάφους, ένα Boeing 737-800 (738) της Ryanair, από την Πολωνία με 192 επιβαίνοντες και προορισμό την Αθήνα.

Στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο σήμανε αμέσως συναγερμό και αρχικά δόθηκε εντολή να συνοδευτεί από μαχητικά της Ουγγαρίας, όπως κι έγινε. Το Boing 738 από την στιγμή που “έκοψε” το FIR Σκοπίων συνοδεύτηκε από F-16 Block 30 της 330 Μοίρας “κεραυνός” που απογειώθηκαν από τον Βόλο.
Φτάνοντας στο FIR Αθηνών οι ιπτάμενοι σε συνεννόηση με το πλήρωμα τοποθέτησαν το επιβατικό αεροσκάφος με τους 192 επιβάτες μόνο πάνω από θαλάσσιο χώρο. Πρόκειται για μια διαδικασία που εντάσσεται στους κανόνες ασφαλείας διότι το ύποπτο αεροσκάφος (απειλή renegate) απαγορεύται να πετά πάνω από κατοικημένη περιοχή.

Στις 18:40 προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ελ. Βενιζέλος και οδηγήθηκε σε συγκεκριμένο σημείο ώστε να ελεγχθεί από κλιμάκιο των πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: