Τρομακτικός mega χιονιάς θα χτυπήσει τα Χριστούγεννα τις ΗΠΑ: Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, με το ζόρι λίγο χιόνι στις Άλπεις [videos]

Μια γυναίκα τραβάει ένα παιδί σε ένα έλκηθρο χιονιού στην Acroos Ninth Avenue στη Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ,EPA/Peter Foley




Μια εκρηκτική κακοκαιρία κτυπά τις Ηνωμένες Πολιτείες παραμονές Χριστουγέννων επηρεάζοντας σχεδόν όλες τις Πολιτείες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μιλάει για «συμβάν μια φορά στην κάθε γενιά» Το ίδιο φαινόμενο θα φέρει ζέστη στην Ευρώπη όπου τα Χριστούγεννα μόνο χιονισμένα δε θα είναι.

Η ισχυρή καταιγίδα θα φέρει πάνω από ένα πόδι χιονιού και πιθανές συνθήκες χιονοθύελλας στα Μεσοδυτικά, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για «απειλητικές για τη ζωή» ριπές ανέμων

Περισσότεροι από 90 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό χειμερινές προειδοποιήσεις καιρού και πάνω από 87 εκατομμύρια βρίσκονται υπό προειδοποιήσεις για ψύξη ανέμου. Οι ειδοποιήσεις εκτείνονται σε 37 πολιτείες, βυθίζοντας νότια μέχρι τα σύνορα Τέξας/Μεξικού.

Το κρύο θα παραμείνει για το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, καθιστώντας τα, τα πιο κρύα Χριστούγεννα σε περίπου 40 χρόνια για τμήματα των Πεδιάδων και των Μεσοδυτικών, την Πέμπτη που θα φέρει το μεγαλύτερο βάρος του καιρικού συστήματος.

Το Ντένβερ έφτασε από το υψηλό των 47 την Τετάρτη στο χαμηλό των μείον 14 το πρωί της Πέμπτης, την πιο κρύα ημέρα της πόλης εδώ και 32 χρόνια, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Ωστόσο, η πόλη σχεδιάζει να ανοίξει κέντρα αναψυχής και βιβλιοθήκες ως καταφύγια θέρμανσης κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά τις κανονικές ώρες λειτουργίας τους την Πέμπτη και την Παρασκευή

Η Πέμπτη η δυσκολότερη μέρα 

Η Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη μέρα για ταξίδια με περισσότερες από χίλιες πτήσεις στις ΗΠΑ να ακυρώνονται, σύμφωνα με το FlightAware.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο πρωτοστάτησε σε αυτές τις ακυρώσεις, ακολουθούμενο από το Denver International και το Midway International του Σικάγο.

Από το πρωί της Πέμπτης, οι συνολικές ακυρώσεις εντός ή εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών ανήλθαν συνολικά σε 1.130, αυτή που αναμένεται να είναι η πιο πολυσύχναστη και πιο δύσκολη μέρα για ταξίδι πριν από τα Χριστούγεννα.

Η καταιγίδα θα πλήξει εξαιρετικά σκληρά τις μεσοδυτικές περιοχές με ισχυρό χιόνι και ισχυρούς ανέμους.

Η Δυτική Μινεσότα θα αντιμετωπίσει όχι μόνο συνθήκες χιονοθύελλας, αλλά πιθανώς θανατηφόρους ανέμους την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Αναμένονται συνθήκες πυκνού χιονιού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με το ταξίδι να γίνεται πολύ δύσκολο ή αδύνατο», ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.

«Αυτό το συμβάν θα μπορούσε να είναι απειλητικό για τη ζωή, εάν κολλήσετε με ριπές ανέμου από 30 έως 45 κάτω από το μηδέν»

Το Σικάγο θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει συνθήκες χιονοθύελλας με ανέμους να πνέουν έως και 50 mph, με πρόγνωση χιονιού 2 έως 4 ίντσες.

«Συνολικά, η ανησυχία συνεχίζει να αυξάνεται για την ταχεία ανάπτυξη επικίνδυνων συνθηκών την Πέμπτη το απόγευμα με δυνητικά σημαντικές επιπτώσεις στη βραδινή περίοδο αιχμής του ταξιδιού», προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Κίνδυνος μπλακάουτ

Οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να χτυπήσουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια στα Μεσοδυτικά, ειδικά σε περιοχές όπου έπεσε σφοδρό χιόνι την περασμένη εβδομάδα και ήδη βαραίνει κλαδιά δέντρων. Εκατομμύρια ανθρώπους θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να παραμείνουν ζεστοί καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ κάτω από το μηδέν.

Η καταιγίδα αναμένεται να γίνει «κυκλώνας βόμβας» από το απόγευμα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. Ένας κυκλώνας βόμβας είναι όταν μια καταιγίδα εντείνεται γρήγορα και ρίχνει 24 millibar, όρος που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής πίεσης, σε 24 ώρες.

Η καταιγίδα αναμένεται να φτάσει την πίεση που ισοδυναμεί με έναν τυφώνα κατηγορίας 3 καθώς θα φτάσει στις Μεγάλες Λίμνες, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να περιγράφει την ισχύ του χαμηλού ενός συμβάντος «μία φορά στη γενιά».

Παρασκευή βράδυ έως Σάββατο πρωί, η Νέα Αγγλία θα έχει μια γρήγορη εικόνα από χιόνι και ανέμους.

Περιοχές από την ανατολική Μοντάνα μέσω της Ντακότας θα βιώσουν τον πιο κρύο αέρα από το πρωί της Πέμπτης.

Η θερμοκρασία θα είναι 40 βαθμούς κάτω από την κανονική για αυτές τις περιοχές. Ο συνδυασμός χαμηλών θερμοκρασιών και θυελλωδών συνθηκών θα προκαλέσει ρίγη ανέμου έως και 50 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Η ψύχρα του Νάσβιλ και της Ατλάντα θα πέσει στο μείον 11 το πρωί του Σαββάτου και το Μπέρμιγχαμ θα είναι σαν μείον 5.

Το Τζάκσον και το Μπέρμιγχαμ θα περάσουν και οι δύο περισσότερες από 80 ώρες κάτω από το μηδέν μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας. Το Χιούστον θα μπορούσε να μείνει κάτω από το μηδέν για 46 ώρες μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν μέχρι το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, πριν οι προβλέψεις δείξουν χαλάρωση την επόμενη εβδομάδα.

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη ενόψει των αναμενόμενων συνθηκών παγετού.

«Θέλουμε να παροτρύνουμε όλους τους κατοίκους να είναι έτοιμοι και σίγουρα αυτό ισχύει για τις ομάδες μας», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε το Fox News.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης ξεκίνησε την Τετάρτη και θα ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, είπε ο Κεμπ.

Ο Russell McMurry, ο Επίτροπος του Υπουργείου Μεταφορών της Τζόρτζια, περιέγραψε ένα σχέδιο επεξεργασίας για το ρίξιμο αλατιού στους δρόμους πριν από τις συνθήκες παγετού.

Ο οργανισμός ετοιμάζει 21.000 μίλια κρατικών δρόμων βόρεια του Κολόμπους και της Αουγκούστα.

«Ζητάμε τη συνεργασία σας, αν δεν χρειάζεται να είστε έξω αύριο, μείνετε σπίτι και μείνετε ζεστοί», είπε ο Μακ Μάρεϊ στον τηλεοπτικό σταθμό.

«Σίγουρα την Παρασκευή το πρωί, σας ζητάμε να μην βγείτε έξω».

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να προετοιμάσουν κιτ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος που μπορεί να διαρκέσει πολλές ημέρες.

Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα Κέβιν Στιτ κήρυξε επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη.

Η δήλωση ανέστειλε προσωρινά τις απαιτήσεις για άδειες μεγέθους και βάρους μεγάλων οχημάτων που μεταφέρουν υλικά που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση έκτακτης ανάγκης και την αποκατάσταση ισχύος.

Εν τω μεταξύ, το Μέριλαντ έχει ενεργοποιήσει επιχειρήσεις αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης ενόψει της χειμερινής καταιγίδας.

Οι ευρωπαίοι θα κάνουν ζεστά Χριστούγεννα 

Μόνο χιονισμένα δεν θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καθώς ένα σημαντικό και μεγάλης κλίμακας μετεωρολογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής, το οποίο αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον καιρό της Ευρώπης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έτσι, σύμφωνα με το meteo, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 24-25/12 και έως τουλάχιστον τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η επικράτηση υψηλών πιέσεων πάνω από το μεγαλύτερο μέρος κυρίως της νότιας Ευρώπης, καθώς και σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Επιπροσθέτως, αναμένεται σημαντική απουσία βροχοπτώσεων κυρίως στη περιοχή της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, ενώ πιο βροχερός καιρός αναμένεται κυρίως στη Δυτική/Βορειοδυτική και στην Κεντρική Ευρώπη.

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν μόνο σε μεγάλα υψόμετρα κυρίως στις ‘Αλπεις, ενώ επίσης είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις έως και σε χαμηλά υψόμετρα σε βόρεια τμήματα της Μεγάλης Βρετανίας

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και dailymail.co.uk
Ελλάδα Αθήνα 

Ποιος… καταράστηκε τον στόλο του Πούτιν; Φωτιά στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας που ήδη επισκευαζόταν για μεγάλες ζημιές [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: