Θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Μπάιντεν, θα μιλήσει και στο Κογκρέσο: Ο πρόεδρος Ζελένσκι αναμένεται σήμερα στην Ουάσινγκτον




Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ταξιδέψει σήμερα Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, αναφέρουν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ζελένσκι θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, μετέδωσε πριν από λίγο το CNN. Νωρίτερα, ο ιστότοπος Punchbowl News ανέφερε ότι ο Ζελένσκι θα έχει συναντήσεις στο Καπιτώλιο με την ηγεσία του Κογκρέσου και τους επικεφαλής των επιτροπών για θέματα Εθνικής Ασφαλείας από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι κάλεσε χθες Τρίτη τους βουλευτές να δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Τετάρτης που θα είναι «ιδιαιτέρως αφιερωμένη στη δημοκρατία».

Η επίσκεψη του Ζελένσκι, εφόσον επιβεβαιωθεί, συμπίπτει χρονιά με την αναμενόμενη έγκριση του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται έτοιμος να ανάψει το πράσινο φως για την παράδοση πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, που θα ενισχύσουν σημαντικά την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

  • Οι ΗΠΑ λένε ότι βλέπουν «αντικρουόμενες» απόψεις στη Ρωσία σχετικά με μια νέα αντεπίθεση στην Ουκρανία

Στην Ρωσία υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το αν θα εξαπολύσει ή όχι μια αντεπίθεση στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τη στήριξη της προς το Κίεβο ανεξάρτητα από το ποιο σενάριο θα επιλεγεί.

«Ασφαλώς υπάρχουν κάποιοι (εντός Ρωσίας) οι οποίοι νομίζω ότι θέλουν να συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Ουκρανία. Υπάρχουν άλλοι που πράγματι διερωτώνται για τις δυνατότητες της Ρωσίας να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο αρχιστράτηγος της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό The Economist ότι η Ρωσία προετοιμάζει 200.000 νέους στρατιώτες για μια μεγάλη επίθεση που μπορεί να αρχίσει από ανατολάς, νότια ή ακόμη από την Λευκορωσία από τον Ιανουάριο, αλλά πιο πιθανόν την άνοιξη.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters και το AFP
Ουάσινγκτον, United States

Βίντεο εμφανίζει τον Μπάιντεν να ομολογεί: Νεκρή η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν αλλά δεν το λέμε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: