Στην Αλ Νασρ με 500 εκατομμύρια ο Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ υπέγραψε για 2,5 χρόνια [photo]

epa10359621 Cristiano Ronaldo of Portugal reacts after the FIFA World Cup 2022 quarter final soccer match between Morocco and Portugal at Al Thumama Stadium in Doha, Qatar, 10 December 2022. EPA, Friedemann Vogel




Αυτό που έμοιαζε επί μέρες ως μία μεγάλη “φήμη”, έγινε πραγματικότητα το βράδυ της Παρασκευής (30/12). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε τα χέρια με την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας για διετές συμβόλαιο (έως το καλοκαίρι του 2025) και η αραβική ομάδα ανακοίνωσε επίσημα τη μεταγραφή της χρονιάς!

Το μεγάλο deal έγινε γνωστό από τους λογαριασμούς της Αλ Νασρ στα social media.

«Ο μεγαλύτερος αθλητής του κόσμου υπέγραψε κι επίσημα», αναφέρει το σχετικό tweet, με τον Ρονάλντο να φωτογραφίζεται κρατώντας τη νέα φανέλα του με το νούμερο “7”, ποζάροντας στις φωτογραφίες μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου, Μουσαλί αλ Μουαμάρ.

Το συμβόλαιο του 37χρονου Πορτογάλου σούπερ σταρ υπέγραψε θα έχει διάρκεια 2,5 χρόνια και θα του αποφέρει συνολικά το ποσό “μαμούθ” των 500 εκατ. ευρώ! Στην όλη συμφωνία περιλαμβάνονται βεβαίως και η εκμετάλλευση του προφίλ του CR7 και τα εμπορικά έσοδα, με το “καθαρό” συμβόλαιό του να φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ ετησίως.

Φυσικά, ο Ρονάλντο είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο.

Θυμίζουμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε πριν από λίγες εβδομάδες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού δεν είχε καλές σχέσεις με τον προπονητή του, Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος τον είχε παροπλισμένο στον πάγκο.

Ο Πορτογάλος εγκαταλείπει την Ευρώπη μετά από 20 χρὀνια τεράστιας καριέρας η οποία ξεκίνησε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, συνεχίστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην Ρεάλ Μαδρίτης, στη Γιουβέντους και ξανά στη Μάντσεστερ.

Ο Ρονάλντο πέρασε με επιτυχία ιατρικά τεστ στη Μαδρίτη όπου βρισκόταν και υπέγραψε στην ισπανική πρωτεύουσα το συμβόλαιό του. Στο Ριάντ αναμένεται να ταξιδέψει την Κυριακή (1/1) ή το πρωί της Δευτέρας (2/1), προκειμένου να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με τη νεά ομάδα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αρχίζει αυτή η νέα πρόκληση σε αυτό το νέο πρωτάθλημα σε μια διαφορετική χώρα. Το όραμα με το οποίο λειτουργεί η Αλ Νασρ με εμπνέει» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Ρονάλντο θα παραμείνει και μετά από την ολοκλήρωση της καριέρας του στην Αλ Νασρ ως πρεσβευτής για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2030, το οποίο θέλει η Σαουδική Αραβία μαζί με την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Επόμενος μεγάλος στόχος για την Αλ Νασρ είναι η απόκτηση του άλλοτε συμπαίκτη του Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης, του Σέρχιο Ράμος, το συμβόλαιο του οποίου με την Παρί Σεν Ζερμέν λήγει το καλοκαίρι του 2023, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση ανανέωσης από τους Παριζιάνους.

  • Ρονάλντο: «Το όραμα με το οποίο λειτουργεί η Αλ Νασρ με εμπνέει»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε την πρώτη δήλωσή του ως παίκτης της Αλ Νασρ, μιλώντας για το όραμα του συλλόγου της Σαουδικής Αραβίας.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αρχίζει αυτή η νέα πρόκληση σε αυτό το νέο πρωτάθλημα σε μια διαφορετική χώρα. Το όραμα με το οποίο λειτουργεί η Αλ Νασρ με εμπνέει» είπε ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου.

«Γράφτηκε ιστορία. Είναι μια μεταγραφή που όχι μόνο θα εμπνεύσει τον σύλλογό μας να πετύχει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, αλλά θα εμπνεύσει το πρωτάθλημα, το έθνος μας και τις μελλοντικές γενιές, αγόρια και κορίτσια να γίνουν ακόμα καλύτεροι» τόνισε στην ανακοίνωσή της η Αλ Νασρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ριάντ, Σαουδική Αραβία

Στο νοσοκομείο με «ήπιο εγκεφαλικό» εισήχθη ο βετεράνος Ολλανδός ποδοσφαιριστής Μαρκ Όφερμαρς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: