Οικοδόμηση σύγχρονου κράτους: Στη δημοσιότητα οι προτάσεις του Χριστοδουλίδη για την Κοινωνική Πολιτική της κυβέρνησης του

Ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για την Κοινωνική Πολιτική του Κράτους.

  • H οικοδόμηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους που θα διασφαλίζει συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους πολίτες του, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων του πληθυσμού που χρειάζονται ιδιαίτερη αρωγή ή/και φροντίδα, αποτελεί βασική προτεραιότητα του προγράμματος διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η αξιοπρεπής διαβίωση, στη βάση ίσων συνθηκών, προϋποθέσεων και ευκαιριών των ηλικιωμένων, των παιδιών, των ανθρώπων με αναπηρίες και γενικά όλων των ευάλωτων ομάδων αποτελεί καθρέφτη πολιτισμού ενός κράτους.

Την ίδια στιγμή, η ισότητα και η ισότιμη ένταξη στην κοινωνία, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για μια ευημερούσα, δημοκρατική κοινωνία που σέβεται όλους τους πολίτες της και εφαρμόζει το μοντέλο της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο στο επίκεντρο των προτάσεών του κ. Χριστοδουλίδη βρίσκεται η ανάγκη διασφάλισης της ίσης μεταχείρισης όλων µε αξιοπρέπεια και δίκαιη πρόσβαση σε πόρους και ευκαιρίες. Στόχος είναι η οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Οι προτάσεις στοχεύουν στη διασφάλιση όλων των πιο πάνω, µέσω στοχευμένων μέτρων και δράσεων σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και δύναται να εφαρμοστούν μέσα και από τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων κρατικών δομών και υπηρεσιών και τον σχεδιασμό και δημιουργία νέων, όπου χρειάζεται.

Οι προτάσεις κωδικοποιούνται σε 8 πολιτικές δράσεων:

1. «Εκσυγχρονισμός και Ενίσχυση Θεσμικού Πλαισίου»,

2. «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός της Επιδοματικής Πολιτικής»,

3. «Σύζευξη οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»,

4. «Με επίκεντρο το παιδί»,

5. «Στήριξη των Μονογονεϊκών οικογενειών»,

6. «Στήριξη των Πολυτέκνων και Τρίτεκνων Οικογενειών»,

7. «Διασφάλιση των Δικαιωμάτων και Ευημερίας των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας», και

8. «Στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία».

Αναλυτικά οι προτάσεις Χριστοδουλίδη ΕΔΩ

 

Με πληροφορίες από “Φιλελεύθερος”

 

Και στη νέα δημοσκόπηση του Σίγμα πρώτος ο Χριστοδουλίδης: Ανατροπή, ο Μαυρογιάννης υπολείπεται μόνο 0,2% του Αβέρωφ Νεοφύτου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: