“Qatargate: ένα σκάνδαλο μπορεί να κρύβει πολλά άλλα”: Το τρέχον σκάνδαλο με το Κατάρ αποτελεί συνέχεια του “Caviargate”

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή. EP-139428D, Photographer: Eric VIDAL, Copyright: ©European Union 2022 – Source : EP




Το άρθρο σύνταξης του περιοδικού Valeurs Actuelles, το οποίο υπογράφει ο Grégor Puppinck, με αφορμή την υπόθεση διαφθοράς που ταλανίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με εμπλεκόμενη την Εύα Καϊλή “και τις βαλίτσες με μετρητά που βρέθηκαν στην κατοχή της ίδιας και του περιβάλλοντός της”, αναφέρεται σε ορισμένες πρακτικές που ακολουθούνται από πρόσωπα σε διεθνείς οργανισμούς.

Τίτλος του άρθρου:Qatargate: ένα σκάνδαλο μπορεί να κρύβει πολλά άλλα”

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην περίπτωση των ευρωβουλευτών, και “κάτω-κάτω στην κλίμακα της διαφθοράς” η μη δήλωση της κατοικίας στις Βρυξέλλες προκειμένου να δικαιούνται αποζημίωση 300 ευρώ ανά ημέρα παρουσίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

“Πρόκειται για 6.000 ευρώ τα οποία προστίθενται κάθε μήνα στις 35.000 ευρώ που λαμβάνει κάθε βουλευτής για την κάλυψη των αποδοχών του, των συνεργατών του, καθώς και των εξόδων γραφείου του.

Μια άλλη πρακτική: διασταυρούμενες προσλήψεις, με τις οποίες δύο βουλευτές προσλαμβάνουν αμοιβαία τους συγγενείς τους για να παρακάμψουν την απαγόρευση του νεποτισμού”, σημειώνεται.

Επίσης, γίνεται αναφορά, σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά όργανα, στην πρακτική της “περιστρεφόμενης θύρας” που “συνίσταται για έναν πολιτικό, στο να γίνει υπάλληλος του κλάδου που ρύθμιζε προηγουμένως ή ακόμα και να προετοιμαστεί για αυτή την πρόσληψη παρέχοντας υπηρεσία στον μελλοντικό του εργοδότη. Θυμόμαστε την περίπτωση του José Manuel Barroso που προσλήφθηκε στην Goldman Sachs το 2016”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Για τον συντάκτη του άρθρου “το τρέχον σκάνδαλο με το Κατάρ αποτελεί συνέχεια του «Caviargate» που κηλίδωσε ένα άλλο ευρωπαϊκό όργανο το 2017, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι βουλευτές της οποίας έλαβαν εκατομμύρια ευρώ από το Αζερμπαϊτζάν.

ΠΗΓΗ: Valeurs Actuelles, «Qatargate»: un scandale peut en cacher plein dautres

Ο Ερντογάν προδίδει ακόμα μία φορά την Αμερική και το ΝΑΤΟ: Ο πόλεμος της Ουκρανίας ωθεί την Τουρκία πιο κοντά στη Ρωσία, λέει η Wall Street Journal

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: