Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ στο Λήδρα Πάλας: Προσπάθειες Στιούαρτ να «σπάσει ο πάγος» [βίντεο]

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη δεξίωση που παρέθεσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ με την ευκαιρία των εορτών. Αριστερά διακρίνεται ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία ΓΤΠ, ΡΙΟ




Συνάντηση για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες είχαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, οι οποίοι ήταν καλεσμένοι του Κόλιν Στιούαρτ στο Λήδρα Πάλας.

Όπως πληροφορούμαστε, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν όπως παρακαθίσουν εκ νέου σε κοινωνικό δείπνο αρχές του νέου έτους στο πλαίσιο των προσπαθειών για να σπάσει ο πάγος και να αναζητήσουν τρόπους επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Καλοσωρίζοντας τους δύο ηγέτες, ο Κόλιν Στιούαρ συνεχάρη τις τεχνικές επιτροπές για το έργο τους και την επιμονή τους στην αναζήτηση κοινού εδάφους «σε ένα ευρύ φάσμα τομέων αμοιβαίου οφέλους, παρά τα όποια εμπόδια μπορεί να συναντήσουν». είπε η κορυφή.

Σημείωσε ακόμα ότι «υπάρχουν ακόμη πολλές δυνατότητες για επίλυση του Κυπριακού ζητήματος και ανεξάρτητα από τις δυσκολίες ο ΟΗΕ στην Κύπρο δεν θα χαλαρώσει τις προσπάθειές μας για να βοηθήσουμε τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία».

 

Νίκος Αναστασιάδης: Ειδικός απεσταλμένος και κοινή πρωτοβουλία ΕΕ – ΟΗΕ για να αποφευχθούν νέα τετελεσμένα στο Κυπριακό

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: