“Πώς η Ντόχα ‘έκανε πολλούς φίλους’ στο Παρίσι”: Ο σκοτεινός ρόλος του υπουργού Εργασίας του Κατάρ

FILE PHOTO: Ο Ali bin Samikh Al-Marri, υπουργός Εργασίας του Κατάρ κατά την συνάντησή του με την τότε αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή. Photo via Qatar Government




Οι ερευνητές του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εστιάζουν τις υποψίες τους στον Ali Bin Samikh Al Marri, τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, αναφέρειν η εφημερίδα Liberation (κείμενο Willy Le Devin και Laurent Léger)

Και αυτό, ακόμη και αν η έρευνα δεν λέει σε αυτό το στάδιο αν ήταν ο διανομέας των χρημάτων, των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν σε μετρητά στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Antonio Panzeri, ή των δεσμίδων χρημάτων σε σακούλες που κατασχέθηκαν από τη βελγική αστυνομία στο σπίτι της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού οργάνου, της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή.

Η κ. Καϊλή συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου και προφυλακίστηκε σε βελγική φυλακή – επισημαίνει αρχικά το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα,  ο Al Marri «δεν είναι ξένος στη Γαλλία». Κατά τη θητεία του ως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Κατάρ ο AlMarri είχε ‘τηλεμεταφέρει’ στη Γαλλία έναν πολύ δραστήριο παράγοντα επιρροής: τον Γαλλοαλγερινό επιχειρηματία Tayeb Benabderrahmane, τον οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε μεταξύ 2018 και 2020, στη Ντόχα, για μια ιδιαίτερα επιθετική άσκηση πίεσης υπέρ του καθεστώτος του Κατάρ.

Αν και κανένα ίχνος πραγματικής διαφθοράς δεν εμφανίζεται στη Γαλλία σε αυτό το στάδιο της έρευνας που πραγματοποιούν οι ερευνητές της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) και της Γενικής Επιθεώρησης της Εθνικής Αστυνομίας (IGPN).

Ωστόσο τα στοιχεία που αποκάλυψε η Libération δείχνουν ότι η επιρροή υπέρ του Κατάρ είναι πλήρως αναπτυγμένη στη γαλλική πολιτική και οικονομική σφαίρα, όπως ένας ιστός αράχνης που υφαίνεται από τη Ντόχα από τον AlMarri, με το παρατσούκλι “Δόκτωρ Αλί”.

Τελικά, οι περισσότερες δημόσιες δηλώσεις είναι θετικές προς το Εμιράτο με τα δισεκατομμύρια δολάρια και το φυσικό αέριο.

Ο Tayeb Benabderrahmane – ο οποίος δεν θέλησε να απαντήσει στη Libération – εξήγησε στην αστυνομία τι περίμενε ο Ali alMarri από αυτόν. “Από τον Νοέμβριο του 2018, ο Δρ Αλί μου ζήτησε να απευθυνθώ στη γαλλική προεδρία για να ευαισθητοποιήσω την εικόνα του Κατάρ, για να προσπαθήσω να τερματίσω τον αποκλεισμό”, αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, στην ακρόασή του. […]

ΠΗΓΗ: Liberation  Willy Le Devin et Laurent LégerQatargatecomment Doha sest fait plein damis à Paris

Η διαφθορά όχημα για να “σκοτώσουν” την γερασμένη Ε.Ε.: “Τρώνε” τους μικρούς για να σώσουν τους μεγάλους… Οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ είναι δικαστές… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: