Πέθανε η Αννα Λόντου, κόρη της Μαρώς Σεφέρη: Διαχειρίστρια του έργου του Σεφέρη [εικόνα]

Ο Γιώργος Σεφέρης στο Αβαείο του MΠEΛΛAΠAΪΣ, στη δεκαετία του 1950 , Τρίτη 26 Μαΐου 2009 . Κύπρος « Ενθύμιο Κερύνειας», έκθεση και έκδοση για την ιστορία της κατεχόμενης πόλης της Κύπρου από την Marfin-Laiki Bank . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR




Σήμερα το πρωί, έφυγε από τη ζωή η Άννα Λόντου, κόρη της Μαρώς Σεφέρη. Υπήρξε διαχειρίστρια του έργου του Γιώργου Σεφέρη εδώ και πολλά χρόνια, συμβάλλοντας  στη διάδοση του έργου του στις νεότερες γενεές.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 12:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Άννα Λόντου είχε ολοκληρώσει τη δωρεά της βιβλιοθήκης Σεφέρη στον Δήμο Ηρακλείου.

Το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιοθήκης είχε παραδοθεί το 1986 μετά τη δωρεά της συζύγου του νομπελίστα ποιητή Μαρώς.

Σε ανάρτηση στο Facebook του εκδοτικού οίκου Ικαρος με τον οποίο η Αννα Λόντου είχε πολυετή συνεργασία διαβάζουμε:

Σήμερα το πρωί, έφυγε από τη ζωή η Άννα Λόντου, κόρη της Μαρώς Σεφέρη. Η υπέροχη Άννα Λόντου, κάτοικος της εμβληματικής κατοικίας της οδού Άγρας, υπήρξε δυναμική διαχειρίστρια του έργου του Γιώργου Σεφέρη εδώ και πολλά χρόνια, συμβάλλοντας με τον τρόπο της στη διάδοση του έργου του στις νεότερες γενεές. Μια γυναίκα ευφυής, φιλόξενη, λαμπερή, που με τον τρόπο της έφερνε κοντά ανθρώπους από κάθε μεριά της γης. Έζησε μια ζωή γεμάτη!

Η κυρία Άννα στήριξε τον Ίκαρο με απέραντη γενναιοδωρία όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας. Υπήρχε μεταξύ μας ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας που πήγαζε από τον απόλυτο σεβασμό στο έργο του ποιητή, και αναπτύχθηκε μέσω της κοινής μας αισθητικής. Η σχέση μας ήταν μια σχέση μεγάλης εμπιστοσύνης. Θα την θυμόμαστε πάντα με απέραντη αγάπη.

Η Τζο Ντέιβις είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Όπερας της Αυστραλίας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: