Παραλήρημα Τσαβούσογλου με γεωγραφικό vertigo: Η Ευρώπη ξεκινά από την Τουρκία, όχι από την Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Ρώμη EPA, CLAUDIO PERI ITALY OUT




Με νέο αφήγημα εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεπερνώντας τα όρια της ορθολογικής σκέψης καθώς υποστήριξε ότι τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν από την Ελλάδα αλλά… από την Τουρκία.

«Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν με την Ελλάδα. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ ξεκινούν από την Τουρκία. Στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Είμαστε η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που πολεμά ενεργά το ISIS», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία του στο 8ο Διεθνές Συνέδριο της Ρώμης για τη Μεσόγειο.

Κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα και τις άλλες μεσογειακές χώρες για την «κινητοποίηση», όπως είπε, της Τουρκίας ενώ έφτασε στο σημείο να αναφέρει την κατεχόμενη Κύπρο ως επίσημη οντότητα. «Γιατί κινητοποιήθηκε η Τουρκία; Διότι η άλλη πλευρά, οι άλλες μεσογειακές χώρες, αγνόησαν την Τουρκία και τα δικαιώματα της παράνομης «ΤΔΒΚ» (όπως είπε το ψευδοκράτες στην Κύπρο). Απαιτούμε μια δίκαιη και ισότιμη κατανομή, όπως πιστεύουν και οι πολίτες της «TRDBK» σε αυτήν την κατανομή. Αν δεις τους χάρτες, προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην Τουρκία. Στο χωράφι και στο τραπέζι κινητοποιηθήκαμε και κάναμε μια καταγραφή της δικής μας υφαλοκρηπίδας, ενώπιον του ΟΗΕ και καλέσαμε τους άλλους λέγοντας ας βρεθούμε όλοι να συζητήσουμε πώς μπορεί να γίνει η ίση κατανομή», υποστήριξε.

Τέλος, διαστρεβλώνοντας και πάλι την πραγματικότητα, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, επιμένοντας ότι η Αθήνα είναι αυτή που προκαλεί το πρόβλημα. «Προσπαθούμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας με τη γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, μέσω ειρηνικών διαδικασιών και διπλωματίας. Χρειάζονται όμως δύο άτομα για ταγκό. Η Ελλάδα πρέπει να έχει την ίδια σκέψη, όπως και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να υποστηρίξουν τη δίκαιη κατανομή».

Με πληροφορίες από skai.gr,   Το πρωτότυπο κείμενο των δηλώσεων από τη Sabah εδώ

 

«Ύμνος» της Τζόρτζια Μελόνι στην ελληνική λέξη μεράκι: «Εξαιρετική λέξη, δηλαδή να κάνεις κάτι με όλο σου το είναι, με πάθος, με την ψυχή σου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: