Πανηγυρίζουν στη Λεμεσό για τον Αθανάσιο: Ανατροπή, την τελευταία στιγμή, για τη δεύτερη θέση, ο Πάφου πέρασε τον Ταμασού

Ο Γενικός Έφορος των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών κ. Γιάννης Χαριλάου. Φωτογραφία OMEGA TV




Ο λαός ψήφισε χθες (18/12) και ανέδειξε το τριπρόσωπο, δηλαδή τους τρεις εκλεκτούς ιεράρχες που θα τεθούν αργότερα, ενώπιον της Ιεράς Συνόδου ώστε να εκλεχθεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον Γενικό Έφορο των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών κ. Γιάννη Χαριλάου, ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την πρωτιά του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου, ο οποίος προειδοποίησε να γίνει σεβαστή η ψήφος των πολιτών.

Τα αποτελέσματα σε ποσοστό 100%, όπως τα ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή είναι τα εξής:

Λεμεσού: 35,68%

Πάφου: 18,39%

Ταμασού: 18,10%

Κωνσταντίας: 14,79

Μόρφου 9,80%

Κυρηνείας 3,24%

Σε κλίμα έντονων πανηγυρισμών, βρέθηκε στο επιτελείο του στην Μητρόπολη Λεμεσού, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του λαού».

Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως;

«Με πολλές ευχαριστίες στον Θεό και στον κόσμο της Εκκλησίας μας και σε όλους τους αδερφούς μας, δεχθήκαμε το αποτέλεσμα το οποίο έχει ήδη γνωστό σε όλη την Κύπρο.

Ευχαριστούμε αυτούς τους αδελφούς που μας προτίμησαν και όλους όσους κοπίασαν και εργάστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα. Στέλνουμε την αγάπη μας και τις ευχές μας σε όλο τον κόσμο της Κύπρου και ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να βοηθήσει να εξελιχθούν και τα υπόλοιπα σε πνεύμα αγάπης και ενότητας και ευλαβείας».

Παράλληλα επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του λαού μας που είχε το κουράγιο να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Από την στιγμή που τον βάλαμε να ψηφίσει, πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του».

«Είμαστε όλοι εν Χριστώ αδελφοί, αγωνιούμε και θέλουμε το καλό της Εκκλησίας μας. Σίγουρα στο πνεύμα της διαδικασίας, μπορούν να γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις», είπε σε ότι αφορά τις συμμαχίες που θα γίνουν από εδώ και πέρα με την Ιερά Σύνοδο να φτάνει στην τελική απόφαση για τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις οι οποίες τον έδειχναν πρώτο, σημείωσε πως «αυτές πάνε και έρχονται».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: