Αλωνίζουν ανενόχλητοι οι Ουκρανοί παρτιζάνοι στα κατεχόμενα: Τους ανατίναξαν κομβική γέφυρα ανεφοδιασμού στη Μελιτόπολη – Σοκ και οργή στη Μόσχα [videos]

FILE PHOTO: Πώς γίνεται να μένουν στρατηγικής σημασίας στόχοι αφύλαχτοι; αναρωτιούνται οργισμένοι οι Ρώσοι σχολιαστές. Photo via Twitter




Οι δολιοφθορές των Ουκρανών σε νευραλγικά για την ρωσική επιθετικότητα σημεία, συνεχίζονται με συστηματικό τρόπο, καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα που χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια Ουκρανία καταστράφηκε από έκρηξη.

Η γέφυρα του αυτοκινητόδρομου M-14 κοντά στην πόλη της Μελιτόπολης φαίνεται σε βίντεο να κατέρρευσε στο κανάλι της Μολόχνας σήμερα Τρίτη μετά από έκρηξη που συνέτριψε τις κολόνες στήριξης της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  • Η γέφυρα βρισκόταν κατά μήκος μιας ζωτικής οδικής σύνδεσης μεταξύ αποθηκών ανεφοδιασμού στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας και της πρώτης γραμμής κοντά στη Χερσώνα, και έγινε ιδιαίτερα σημαντική αφού η γέφυρα του Κερτς που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία υπέστη σοβαρές ζημιές .

Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όπως και σε όλες τις εξόφθαλμες ενέργειες δολιοφθοράς που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη σημερινή περίπτωση είναι γνωστό ότι οι Ουκρανοί παρτιζάνοι  επιχειρούν στην περιοχή.

Παράλληλα, πράγμα ενδεικτικό επίσης, Ρώσοι σχολιαστές αντέδρασαν με οργή – λέγοντας ότι η γέφυρα δεν έπρεπε να έχει αφεθεί  τόσο ευάλωτη.

Το ρωσικό φιλοπόλεμο κανάλι Telegram Ramsay ανέφερε ότι η ρωσική «αμέλεια και κακή συμπεριφορά» ευθύνονται για την καταστροφή της γέφυρας.

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής της στρατευμένης υπέρ του Κρεμλίνου εφημερίδας KP, Αλεξάντερ Κοτς – ο οποίος παράλληλα είναι και σύμβουλος του Πούτιν για τα ανθρώπινα δικαιώματα- αναρωτήθηκε με απόγνωση: «Πώς γίνεται ένα στρατηγικό σημείο σε μια δυνητικά επικίνδυνη θέση για τρομοκρατική απειλή μπορεί να μένει αφύλακτο

  • Και εμφανώς απελπισμένος, καταλήγει: «Στον δέκατο μήνα του πολέμου…είναι ήδη δύσκολο να εκπλαγείς από οτιδήποτε, αλλά διάολε…»

Άλλοι έκαναν λόγο για αποτυχία της Ρωσίας στην «αντικατασκοπεία και την  αντιτρομοκρατική δράση».

Ο φιλορώσος αξιωματούχος Βλαντιμίρ Ρογκόφ  είπε ότι ο κύριος στόχος των Ουκρανών ήταν «να διαταράξουν τον εφοδιασμό ζωτικών αγαθών – τροφίμων, φαρμάκων και οικοδομικών υλικών στα απελευθερωμένα εδάφη των περιοχών της Ζαπορίζια, της Χερσώνας» και στην Κριμαία.

Ενώ η καταστροφή της γέφυρας θα διακόψει τη ροή πολιτικών αγαθών, είναι πολύ πιθανό ότι ο πραγματικός στόχος της επίθεσης ήταν να διακοπεί ο στρατιωτικός εφοδιασμός.

Οι μάχες στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας έχουν γίνει λιγότερο έντονες από τη στιγμή που ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στρατηγός Σουροβίκιν διέταξε μια υποχώρηση από την πόλη της Χερσώνας πριν από έναν μήνα,  αλλά συνεχίζονται, εν μέσω φημών ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια νέα επίθεση στην περιοχή σύντομα.

Δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι η Ουκρανία δεν έχει την ικανότητα να επιτεθεί από τη Χερσώνα πέρα ​​από τον ποταμό Δνείπερο και δεν αναμένουν να λάβει χώρα μια τέτοια επίθεση.

  • Αλλά η Ουκρανία ελέγχει πλήρως μια σειρά από άλλες διελεύσεις βορειότερα, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιήσουν μια επίθεση προς τα νότια με σχετική ευκολία.

Η Ζαπορίζια, η οποία βρίσκεται 60 μίλια βόρεια της Μελιτόπολης, είναι ένα τέτοιο σημείο διέλευσης – ένα άλλο βρίσκεται 40 μίλια βορειότερα στον Δνείπερο.

Και επίθεση κατά Ουκρανού συνεργάτη των Ρώσων κατακτητών

Σε μια άλλη παράλληλη εξέλιξη, από έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έχασε τη ζωή του ο αξιωματούχος  του Πούτιν Βιτάλι Μπουλιούκ, 52 ετών, αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης στην πόλη Σκαντόβσκ στην περιοχή της Χερσώνας.

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο οδηγός του.

Ένας αξιωματούχος στη ρωσική κατεχόμενη περιοχή ισχυρίστηκε ότι ο Μπουλιούκ υπέστη τραύματα «μέτριας βαρύτητας», αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Η RIA Novosti μετέδωσε ότι η ζωή του δεν κινδύνευσε.

Πρόκειται για έναν Ουκρανό αξιωματούχο που άλλαξε πλευρά για να υποστηρίξει τους Ρώσους κατακτητές.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Ανανδρες οι επιθέσεις στις υποδομές της Ουκρανίας δηλώνει ο Μακρόν-Διάσκεψη στο Παρίσι για βοήθεια το σκληρό χειμώνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: