Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε για επέκταση αναστολής εκποιήσεων

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σήμερα στην υπογραφή της νομοθεσίας που ψηφίστηκε στη Βουλή σχετικά με το θέμα της επέκτασης της αναστολής των εκποιήσεων.

Συγκεκριμένα,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε, επίσης, στην υπογραφή της νομοθεσίας για την επέκταση της περιόδου αναστολής των εκποιήσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από το Προεδρικό ήρθε τελικά η λύση για το θέμα των εκποιήσεων, μετά το νέο μπλόκο -μέσω αναπομπής- στο πάγωμα του νόμου μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2023, που είχε ψηφίσει η Βουλή στις 10 Νοεμβρίου.

Οι εκποιήσεις είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα Κυβέρνηση, η οποία θα αναδειχθεί από τις εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Από τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, διαφάνηκε η συναίνεση -σε επίπεδο στόχων- να βρεθεί μια ισορροπημένη λύση για τις εκποιήσεις, με την οποία δεν θα επηρεάζεται το τραπεζικό σύστημα, αλλά επίσης θα προστατεύονται οι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν πραγματικά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν αποδεδειγμένα να καταβάλλουν τις δόσεις τους.

Με πληροφορίες από philenews.com

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο στιχουργός του «Χρυσοπράσινου Φύλλου», Λεωνίδας Μαλένης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: