Ο πάλαι ποτέ άσσος του τένις Μπόρις Μπέκερ εξομολογείται: «Στη φυλακή δεν έδιναν δεκάρα για το ποιος είμαι, ήμουν απλά ένας αριθμός» [video]

Former tennis champion Boris Becker arrives at Southwark Crown Court in London, Britain, 29 April 2022. Becker is due to be sentenced in his bankruptcy trial. The six-time Grand Slam champion is accused of having ‘acted dishonestly’ when he failed to hand over trophies and medals, including his Wimbledon titles, to pay off his debts, the court heard on 21 March. Becker was declared bankrupt in June 2017. EPA/ANDY RAIN




Ο καταδικασμένος άσσος του τένις Μπόρις Μπέκερ περιέγραψε τη ζωή πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, σε μια συνέντευξή του στην γερμανική τηλεόραση και τον Στίβεν Γκάτιεν, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί απόψε, Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου.

Οι φωτογραφίες που φέρνει αποκλειστικά στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, αποκαλύπτουν τη μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή του, καθώς άφησε πίσω του τα ασημένια – γκρι μαλλιά κι έγινε ξανθός.

«Δεν είσαι κανείς στη φυλακή. Είσαι ένας αριθμός. Ο δικός μου ήταν ο A2923EV. Δεν δίνει κανείς δεκάρα εκεί μέσα για το ποιος είσαι», εξομολογείται.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πόσο καλό του έκανε τελικά η φυλακή, καθώς, όπως εκμυστηρεύτηκε, πήρε ένα πολύ σημαντικό μάθημα εκεί μέσα και κατάλαβε πώς όλα εν τέλει γίνονται για καλό.

Εκέινο που εξόργισε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το γεγονός πως ο Μπέκερ πληρώθηκε αδρά για να δώσει αυτή την συνέντευξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε το ποσό των 435.000 λιρών, κάτι που, όπως είναι φυσικό, δεν έμεινε ασχολίαστο από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός από τη γερμανική τηλεοπτική συνέντευξη, ο Μπέκερ έχει επίσης υπογράψει συμβόλαιο με την Apple TV+, ενώ παράλληλα αρκετές συμφωνίες βιβλίων βρίσκονται στα σκαριά, καθώς και μια ιδιαίτερα κερδοφόρα δουλειά με την ομοσπονδία τένις της χώρας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Μπέκερ και πρώην σούπερ σταρ του παγκόσμιου τένις, ο οποίος είχε κηρύξει πτώχευση το 2017, είχε καταδικαστεί σε 2,5 χρόνια φυλάκιση λόγω απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων και δανείων ύψους 2,5 εκ. λιρών με σκοπό να αποφύγει τα χρέη του τα οποία έφταναν τα 50 εκατομμύρια λίρες.

Ο κάτοχος έξι τίτλων γκραντ σλαμ είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για φοροδιαφυγή στη Γερμανία το 2002, για την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Ο Μπέκερ επικράτησε στον πρώτο τελικό του στο Γουίμπλεντον το 1985 σε ηλικία 17 ετών και έγινε ο νεότερος παίκτης που στέφθηκε πρωταθλητής στο απλό ανδρών. Συνέχισε με ακόμη δύο τίτλους στο κορυφαίο αγγλικό τουρνουά.

Είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες σε σχέση με τη διαδικασία του δικαστηρίου του Λονδίνου, λέγοντας ότι είχε συνεργαστεί με τη διαδικασία πτώχευσης -ακόμα και προσφέροντας τη βέρα του- και πως βασιζόταν στους συμβούλους του.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις καλύτερες στιγμές του.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

 

Ο Αστερίξ επιστρέφει στις 26 Οκτωβρίου 2023: Με νέο σεναριογράφο – τον ξεκαρδιστικά «παράλογο» Φαμπκαρό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: