Μεγάλη μείωση 16% στους θανάτους από καρκίνο στη Βρετανία τα τελευταία 20 χρόνια

FILE PHOTO: Καρκινικά κύτταρα. Πηγή φωτογραφίας: Pixabay.com/Colin Behrens




Το συνολικό ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο έχει μειωθεί κατά 16% από τότε που ιδρύθηκε η υπηρεσία Cancer Research UK στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της οργάνωσης.

Όπως αναφέρει, περίπου 310 άνθρωποι ανά  100.000 πληθυσμού πέθαιναν από καρκίνο κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 – αλλά τώρα είναι περίπου 260.

Οι παράγοντες που συντέλεσαν στη μείωση αυτή λέγεται ότι περιλαμβάνουν βελτιώσεις στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, έρευνα για πιο αποτελεσματικές θεραπείες και στρατηγικές που βοηθούν να μην εκδηλωθεί ο καρκίνος .

  • Ορισμένοι καρκίνοι έχουν δει ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στα ποσοστά θνησιμότητας, όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας με μείωση 33%.
  • Τα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο του πνεύμονα έχουν επίσης διπλασιαστεί. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 περίπου το 10% των ατόμων με τη νόσο στην Αγγλία επιβίωσαν για τουλάχιστον πέντε χρόνια, τώρα είναι 20%.

Η Cancer Research UK ανέφερε ότι αυτό εν μέρει οφείλεται στην έρευνα που έχει χρηματοδοτήσει για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Περίπου 5,4 δισ. £ έχουν επενδυθεί από την ίδρυσή του τον Φεβρουάριο του 2002, με τη συμμετοχή 3.000 ερευνητών σε 350 ιδρύματα. Σχεδιάζει τουλάχιστον άλλα 1,5 δισεκατομμύρια λίρες ερευνητικών δαπανών τα επόμενα πέντε χρόνια.

Με πληροφορίες από SkyNews

Της γρίπης το παγκόσμιο… κάγκελο: Μετά τους χοίρους, τα πουλερικά, τις νυχτερίδες, τις καμήλες τώρα και τα σκυλιά – Επιδημία Η3Ν8 στις ΗΠΑ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: