Η απολογία του Χάρι Κέιν για το αποκλεισμό της Αγγλίας: Εγώ φταίω [videos]

FILE PHOTO: England fans watch the FIFA World Cup 2022 quarter final soccer match between England and France at Boxpark Wembley in London, Britain, 10 December 2022. EPA,TOLGA AKMEN




Ο Χάρι Κέϊν είχε την ευκαιρία να… αλλάξει την Ιστορία στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά έχασε το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε στο 81ο λεπτό (σ.σ. είχε ισοφαρίσει από την «άσπρη βούλα» στο 54`) του προημιτελικού με την Γαλλία, που τελικά νίκησε με 2-1 και προκρίθηκε στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Αγγλος επιθετικός της Τότερναμ, δήλωσε στο «ITV»: «Δημιουργήσαμε τις καλύτερες ευκαιρίες. Αλλά όλοι ξέρουμε, ότι τα μεγάλα ματς κρίνονται σε λεπτομέρειες.




Και αυτές, γύρισαν υπέρ του αντιπάλου. Το πρώτο πέναλτι, ήταν εξαιρετικό και το δεύτερο δεν το έκανα όπως ήθελα. Είναι σαν να κτυπάς μια κλωτσιά στο πηγούνι και σίγουρα θα πονέσει. Ολο το ματς θα πονέσει, γιατί ήμασταν πολύ σίγουροι για αυτό που κάναμε. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Ενα Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι κάθε τέσσερα χρόνια, δεν είναι ότι θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία του χρόνου. Ομως, κάναμε ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο και όλα κατέληξαν σε μια μικρή λεπτομέρεια, για την οποία αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν ανησυχώ για την ομάδα. Εχουμε μεγάλα ταλέντα και το Euro είναι σε ένα 1-1,5 χρόνο. Είναι ποδόσφαιρο, είναι αθλητισμός, μερικές φορές πρέπει να παίρνεις τα πράγματα χαλαρά και να προχωρήσεις».

Στα αίτια της ήττας από την Γαλλία με 2-1 και τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Μουντιάλ 2022, αναφέρθηκε και ο Ντέκλαν Ράϊς, λίγο μετά το τέλος του προημιτελικού, που σήμανε και το τέλος της πορείας της εθνικής Αγγλίας, στην κορυφαία διοργάνωση.




«Δεν νιώθαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά ήταν αρκετή για να νικήσουμε την Γαλλία. Εκτός από τα δύο γκολ τους, δεν θυμάμαι να δημιούργησαν κάτι σημαντικό», σχολίασε ο νεαρός Αγγλος μέσος και πρόσθεσε: «Είχαμε αρκετές καλές στιγμές. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με κάποιες αποφάσεις του διαιτητή, αλλά τελικά, εμείς είμαστε που χάσαμε και επομένως είμαστε υπεύθυνοι για αυτήν την ήττα.

Η ομάδα διαθέτει νεαρούς παίκτες και πολλούς καλούς παίκτες. Κατά την γνώμη μου, η καλύτερη ομάδα έχασε απόψε, και αυτό αποδεικνύει το επίπεδό μας. Βρίσκουμε ένα επίπεδο όπου ο κόσμος αρχίζει να πιστεύει ξανά σε εμάς. Για αρκετά χρόνια αυτό δεν υπήρχε, οπότε μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για εμάς, αλλά πρέπει να επιστρέψουμε. Γιατί τελικά, το διεθνές ποδόσφαιρο κρίνεται από την επιτυχία. Ελπίζω να μείνει ο προπονητής. Λέγονται πολλά. Υπάρχουν πολλές άδικες κριτικές.




Δεν φταίει αυτός απόψε. Η τακτική ήταν σωστή, παίξαμε καλά, ήμασταν επιθετικοί, σταματήσαμε τον Μπαπέ. Υπήρξαν δύο γκολ κατά την διάρκεια του αγώνα και δεν φταίει ο προπονητής αλλά οι παίκτες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η Γαλλία στα ημιτελικά του Μουντιάλ με 2-1: Moιραίος για τους Άγγλους ο αρχηγός της Χάρι Κέιν που έχασε πέναλτι [όλα τα γκολ]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: