Βρετανός συλλέκτης πουλάει αρχαίο κέλτικο μοναδικό δαχτυλίδι του 100 π.Χ. που είχε κλειδωμένο επί 28 χρόνια: Ανήκε στον κυβερνήτη των Midlands

To αρχαίο κέλτικο δαχτυλίδι. Πηγή φωτογραφίας: Twitter/Noonans Mayfair




Ένα χρυσό δαχτυλίδι που πιστεύεται ότι φορούσε ένας Κέλτης ηγέτης πριν από 2.000 χρόνια πρόκειται να δημοπρατηθεί, αφού πέρασε σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ντουλάπι συλλέκτη.

Το κόσμημα της Εποχής του Σιδήρου, που ανακαλύφθηκε σε ένα χωράφι στο Βόρειο Γιορκσάιρ το 1994, αναμένεται να «πιάσει» τουλάχιστον 30.000 λίρες.

Το δαχτυλίδι χρονολογείται από το 100 π.Χ., δεκαετίες πριν από τη ρωμαϊκή εισβολή στη Βρετανία.

Το εντυπωσιακό κόσμημα – άριστα διατηρημένο – πιθανότατα άνηκε στον αρχηγό της αρχηγός της φυλής Corieltauvi, που κυβερνούσε στα βρετανικά Midlands και το Yorkshire το 100 π.Χ., δεκαετίες πριν από τη ρωμαϊκή εισβολή στη Βρετανία.

Ο συλλέκτης, ένας 66χρονος άνδρας που θέλει να μείνει ανώνυμος, το έβαλε σε ένα ντουλάπι για 28 χρόνια πριν αποφασίσει να το βγάλει σε δημοπρασία.

«Είμαι στη δεκαετία των 60, δεν ξέρω πόσο καιρό θα ζω ακόμη», είπε. «Νόμιζω ότι το κόσμημα αυτό πρέπει να βρει το παντοτινό του σπίτι,  ώστε τα παιδιά μου να μην χρειάζεται να αναρωτιούνται τι θα κάνουν με αυτό».

Το πολύτιμο κόσμημα θα βγει σε δημοπρασία στις 15 Νοεμβρίου από τον οίκο Noonans.

«Δεν είναι ακριβώς το δαχτυλίδι του βασιλιά Αρθούρου, αλλά είναι σχεδόν ίσης αξίας. Μιλάμε για την αρχή της βρετανικής ιστορίας» δήλωσε ο δημοπράτης του Οίκου, Nigel Mills.

ΠΗΓΗ: BBC

Με ονομασία συνοικιακού φαστφουντάδικου βάφτισε ο Λουκασένκο τα πρώην McDonald’s στη χώρα του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: