Συναντήσεις της PEGA στη Λευκωσία: «Φανταστική εμπλοκή της Κύπρου στις παρακολουθήσεις» λέει ο πρόεδρος Αναστασιάδης

FILE PHOTO: O πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Φωτογραφία, Γραφείο Τύπου και πληροφοριών Κύπρου




Ολοκληρώθηκαν χθες οι ακροάσεις της PEGA στην Κύπρο για το θέμα των παρακολουθήσεων, ενώ σήμερα και αύριο η ειδική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, κρατικούς αξιωματούχους και λειτουργούς των μέσων ενημέρωσης  στην Αθήνα.

Την Παρασκευή, οι ευρωβουλευτές θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε λόγο «για φανταστική εμπλοκή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα των παρακολουθήσεων που γίνονται σε άλλες χώρες». ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι στην Κύπρο δεν έγιναν υποκλοπές.

Σε χαιρετισμό του στην χθεσινοβραδυνή απονομή του Βραβείου της Χρονιάς ΟΝΕ «Μανώλης Χριστοφίδης, σε τρεις γυναίκες οι οποίες ίδρυσαν τη νεοφυή επιχείρηση Malloc, που είναι προσανατολισμένη στην αποτροπή παραβίασης και υποκλοπής δεδομένων χρηστών από κινητές συσκευές, διερωτήθηκε γιατί η Επιτροπή PEGA, δεν ζήτησε να συναντήσει αυτές τις καταξιωμένες προσωπικότητες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι εάν γινόταν αυτό, η επιτροπή θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι η Κύπρος, δεν έχει μόνο το θεσμικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει τις υποκλοπές, αλλά και τους επιστήμονες που επιβραβεύονται από διεθνή ταμεία, για να καταπολεμήσουν αυτό που παρατηρείται σε όλες τις χώρες ανεξαίρετα.

Πηγή: ΡΙΚ

Τοποθέτηση Υπουργείου Μεταφορών της Κύπρου για τις απεργίες στα αεροδρόμια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: