Σε αναστολή του προγράμματος κορβετών από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρεται το Defense News

Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό




Το περιοδικό Defense News προβάλει στην αρχική σελίδα αφιέρωμα στις εταιρίες που προσπαθούν να αναλάβουν το υπό αναστολή πρόγραμμα των κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως αναφέρει, το Παρίσι έχει επιδιώξει τα τελευταία χρόνια να αυξήσει τους δεσμούς του με την Αθήνα, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τη συμφωνία για την κατασκευή τριών φρεγατών για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Παρόλα αυτά, και άλλα κράτη στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο οικοδομούν νέες συνεργασίες με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Defense News, προσφάτως σταμάτησε το μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου των κορβετών, αλλά το παραπάνω δεν σταμάτησε τους ενδιαφερόμενους από το να υπογράφουν νέα συμβόλαια με τοπικούς προμηθευτές προκειμένου να εξασφαλίσουν την υποστήριξη όταν επανεκκινήσει το πρόγραμμα.

Η γαλλική Naval Group, η Ολλανδική Damen, η Βρετανική Babcock, η ιταλική Fincantieri, και η αμερικανική Lockheed Martin έχουν ριχτεί στη μάχη για την αντικατάσταση των ελληνικών κορβετών. Αλλά το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει βάλει το πρόγραμμα σε αναστολή, ανέφερε στο περιοδικό ο αντιπρόεδρος της βρετανικής Babcock, Jonathan Walton.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει απαντήσει, μέχρι τη δημοσίευση του άρθρου, στο αίτημα του περιοδικού για σχόλιο.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος γίνεται εκτενή αναφορά στα συμβόλαια που έχουν συνάψει κατά καιρούς οι προαναφερθείσες εταιρίες με το Πολεμικό Ναυτικό καθώς και στις προσφορές τους για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού στόλου.

ΠΗΓΗ: Naval firms court Greece for ship-upgrade work

Το Politico καρφώνει τον Έλον Μασκ και τους «φίλους» του: Κρεμλίνο, Πεκίνο και ISIS θέλουν να ξεκλειδώσουν το Twitter

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: