Όταν οι Ουκρανοί απελευθερώσουν την Χερσώνα βλέπουν ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, γράφει η La Repubblica

FILE PHOTO: Κάτοικοι της Χερσώνας με ουκρανικές σημαίες φωνάζουν στα στρατεύματα των Ρώσων εισβολέων “γυρίστε σπίτια σας”. Screenshot via YouTube@The Guardian




Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ βλέπουν την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μόνο εάν ο στρατός της Ουκρανίας πάρει τον έλεγχο της Χερσώνας, η μάχη για την οποία έχει στρατηγική και διπλωματική σημασία, γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica σήμερα 7 Νοεμβρίου.

Το μήνυμα που στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία μέσω του ΝΑΤΟ είναι ότι εάν και όταν ανακτηθεί η Χερσώνα, τότε μπορούν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Μόλις απελευθερωθεί η Χερσώνα, η Ουκρανία θα μπορούσε να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις από θέση ισχύος, έγραψε η εφημερίδα.

Η απελευθέρωση της Χερσώνας είναι δυνατή πριν από τα τέλη Νοεμβρίου , δήλωσε στις 31 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της διεύθυνσης πληροφοριών της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοβ.

Ο υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ  δήλωσε ότι ο βροχερός καιρός επιβράδυνε λίγο την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια της Χερσώνας, αλλά σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία ελέγχει όλες τις γέφυρες, επομένως οι εισβολείς δεν θα έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη Χερσώνα.

 

Mε πληροφορίες από La Repubblica

Θερίζουν χιλιάδες πεζοναύτες και ποινικούς της Wagner οι Ουκρανοί: Στα όρια εξέγερσης οι επίστρατοι του Πούτιν [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: