Η NASA εκτόξευσε στο διάστημα μια φουσκωτή θερμική «ασπίδα» που θα μπορούσε να προσγειώσει τους ανθρώπους στον Άρη [videos]

Η στιγμή της εκτόξευσης. Screenshot via Twitter/NASA




H NASA εκτόξευε σήμερα (Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου)  μια τεράστια φουσκωτή θερμική ασπίδα  που θα μπορούσε μια μέρα να βοηθήσει τους ανθρώπους να προσγειωθούν με ασφάλεια στον Άρη.

Η θερμική ασπίδα ονόματι LOFTID εκτοξεύτηκε σε πύραυλο United Launch Alliance Atlas V από την Καλιφόρνια στις 11:49 π.μ. (ώρα Ελλάδας).

Το LOFTID ταξιδεύει τώρα σε χαμηλή τροχιά στη Γη – λιγότερο από 1.200 μίλια από την επιφάνεια του πλανήτη μας – πριν φουσκώσει και στη συνέχεια κατέβει πίσω στη Γη.

Σημειώνεται ότι η εκτόξευση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την 1η Νοεμβρίου, αλλά καθυστέρησε λόγω της ανάγκης αντικατάστασης μιας μπαταρίας στο όχημα εκτόξευσης.

 

 

Το σκεπτικό των επιστημόνων της NASΑ  ήταν πως μια φουσκωτή θερμική «ασπίδα» θα βοηθήσει το πρώτο διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει αστροναύτες στον Άρη να προσεδαφισθεί με ασφάλεια στον Κόκκινο Πλανήτη.

Σημειώνεται πως εδώ και μερικά χρόνια, και ακόμη περισσότερο από την άφιξη εταιρειών όπως η SpaceX, η NASA έχει επικεντρώσει μέρος των προσπαθειών της στην ανάπτυξη αποστολών με στόχο να φτάσει στον Άρη μεσοπρόθεσμα.

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κοντά στο θαύμα: Εντοπίστηκαν νευρώνες που αποκαθιστούν το βάδισμα στους παράλυτους, μετά από ηλεκτρική διέγερση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: