Στους 6 έφτασαν οι νεκροί και 53 οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης- Ο Ερντογάν μιλάει για “επίθεση”[videos]

epa10303643 Άνθρωποι τρέχουν μακριά καθώς Τούρκοι αστυνομικοί προσπαθούν να ασφαλίσουν την περιοχή μετά από έκρηξη στην οδό Istiklal, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 13 Νοεμβρίου 2022. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ali Yerlikaya, μια έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 4.20 μ.μ. τοπική ώρα είχε ως αποτέλεσμα απώλειες και τραυματισμούς. Στο περιστατικό στάλθηκε προσωπικό έκτακτης ανάγκης. EPA/ERDEM SAHIN




Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:30 το μεσημέρι της Κυριακής προκαλώντας πανικό στους πολίτες και συναγερμό στις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη στην πολυσύχναστη οδό Ιστικλάλ, κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου, υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο Ερντογάν έκανε λόγο, στις πρώτες του δηλώσεις, για “επίθεση” και τόνισε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Μάλιστα έκανε λόγο για “άρωμα τρομοκρατίας”

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την έκρηξη. Παράλληλα, απαγορεύτηκε η αναμετάδοση ειδήσεων σχετικά με το περιστατικό.

Αξιολογώντας την κατάσταση ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Mesut Hakkı Casin είπε στο “A Haber”: “Είναι σαφές ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση“. .

Οι πρώτες εικόνες έδειχναν κόσμο να τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο της έκρηξης, καθώς και μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων να σπεύδει προς την περιοχή.

Εκτός από τα πυροσβεστικά οχήματα, προς το σημείο σπεύδουν και τεθωρακισμένα με πολυβόλα.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα

 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η έκρηξη οφείλεται σε βομβιστή αυτοκτονίας σε περιοχή που υπήρχαν πολλοί πολίτες. Κατά άλλες πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από τσάντα με εκρηκτικά που τοποθετήθηκε έξω απο μεγάλο κατάστημα ρούχων

Το γεγονός ότι η  Αρχή Ελέγχου των ραδιοτηλεοπτικών μέσων (RTUK) επέβαλε απαγόρευση στην μετάδοση ειδήσεων σχετικά με την έκρηξη αυξάνει την αγωνία για τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της φονικής έκρηξης.

Με πληροφορίες από skai.gr /ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Ο βρετανός υπουργός Αμυνας μετράει τους συσχετισμούς στην Ουκρανία, δε βλέπει σύντομα τέλος του πολέμου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: