Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου Αναστασιάδη με τον Μακρόν στο Παρίσι

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στην Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ., στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, Σ. Ιωαννίδης




Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι τουρκικές προκλήσεις θα είναι το σημαντικότερο θέμα της συνάντησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Γάλλο ομόλογό του που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Παρίσι.

Οπως ανέφερε στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα ζητήσει από τον Εμανουέλ Μακρόν να αναλάβει πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την Ευρωπαική Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Πρόσθεσε δε οτι οι προτάσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ μπορούν να αποτελέσουν το πλαίσιο για επανεκκίνηση της διαδικασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε επίσης ότι ο κ. Αναστασιάδης θα μεταφέρει την ίδια θέση και προς τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς τον οποιο θα συναντησει στις 23 Νοεμβριου στο Βερολίνο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα σταματήσει μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: riknews

Τι συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου; Οι μεγάλες συμμαχίες επιστρέφουν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: