Έμφραγμα στη FIFA: Οι καταριανοί απαίτησαν καθολική απαγόρευση του αλκοόλ 48 ώρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ

Διαφήμιση της Budweisser, αποκλειστικού χορηγού μπύρας στο μουντιάλ Qatar 2022 Πηγή fwc22.budweiser.com/




Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ πιέζει τη FIFA για πλήρη απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ σε όλα τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη του αμφιλεγόμενου τουρνουά.

Οι οικοδεσπότες άσκησαν σημαντική πίεση στη διοργανώτρια ομοσπονδία να σταματήσει να πουλά την μπύρα Budweiser -έναν από τους μεγαλύτερους χορηγούς του ποδοσφαιρικού οργανισμού- στα οκτώ γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εάν τελικά η Budweiser δεν είναι σε θέση να πουλήσει μπύρα ή να έχει ορατότητα, η FIFA θα παραβιάσει ένα συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αναφορές.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν οι οπαδοί θα επιτρέπεται να αγοράζουν μπύρα στους αγώνες, με το μόνο μέρος που είναι βέβαιο ότι η διαθεσιμότητα του αλκοόλ είναι στα fan parks της Ντόχα.

Είναι κατανοητό ότι η πίεση για κατάργηση της υπάρχουσας πολιτικής για την μπύρα προέρχεται από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Οι συζητήσεις για το θέμα πιστεύεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Budweiser και της FIFA.

Οι Times λένε ότι η κατάργηση των πωλήσεων της Budweiser είναι πλέον «πιθανή» μετά την παρέμβαση των βασιλικών μελών του Κατάρ.

Η FIFA έχει ήδη κάνει μία παραχώρηση αυτή την εβδομάδα στους οικοδεσπότες του Κατάρ σχετικά με τη διαθεσιμότητα του Budweiser στα γήπεδα.

Οι διοργανωτές του Κατάρ επέμειναν ότι τα περίπτερα παραχώρησης της Budweiser ήταν πολύ ενοχλητικά. Η FIFA συμφώνησε να τα μετακινήσει σε θέσεις όπου θα ήταν λιγότερο ορατά σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη αλλαγή σε μια συμφωνία χορηγίας τόσο κοντά στην έναρξη του τουρνουά.

Οι New York Times ανέφεραν ότι αυτή η εντολή προήλθε από τον Σεΐχη Τζασίμ μπιν Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι, τον αδελφό του ηγεμόνα του Κατάρ.

Μόλις πριν από τρεις μήνες, η FIFA συμφώνησε επίσης να μετακινήσει την ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης μια μέρα νωρίτερα, ώστε οι γηπεδούχοι να μπορούν να παίξουν στον μοναδικό αγώνα της ημερομηνίας έναρξης.

Εάν προχωρήσει η αναστροφή, το μόνο μέρος που θα διατίθεται αλκοόλ στα γήπεδα είναι μέσα στα κουτιά φιλοξενίας. Το κόστος ενός κουτιού ξεκινά από 22.450 $ για έναν αγώνα.

Η διαφήμιση για τα κουτιά φιλοξενίας υπόσχεται μια «επιλογή ποτών που διατίθενται σύμφωνα με τα έθιμα και τις προτιμήσεις. αναψυκτικά, μπύρες, σαμπάνια, κρασιά επιλεγμένα από σομελιέ και ποτά υψηλής ποιότητας που θα είναι διαθέσιμα «πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες».

Το αλκοόλ συνήθως απαγορεύεται στο Κατάρ, μια συντηρητική μουσουλμανική χώρα, και συνήθως πωλείται μόνο σε ορισμένα ξενοδοχεία της Ντόχα. Πριν από την τρέχουσα ένταση σχετικά με την πώληση μπύρας στα γήπεδα, το Κατάρ φαινόταν να αποδέχεται την πραγματικότητα ότι θα αναγκαζόταν να χαλαρώσει τους νόμους του για το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του τουρνουά ενός μήνα.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Νέες φωτιές στο Μουντιάλ του Κατάρ: Καταγγελία για δωροδοκία – μαμούθ παικτών του Εκουαδόρ ώστε να χάσουν στην πρεμιέρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: