Δημοπρασία φρίκης με χειρόγραφα του Χίτλερ: Όταν γινόταν “Φίρερ” και ξεδίπλωνε το ανατριχιαστικό σχέδιο του γερμανικού ναζισμού [photos]

FILE PHOTO: Ο Χίτλερ εκφώνησε την ομιλία στις 27 Φεβρουαρίου 1925 σε 3.000 άτομα στην  ίδια μπυραρία του Μονάχου – την Burgerbraukeller –  όπου είχε εξαπολύσει το αποτυχημένο πραξικόπημα του δύο χρόνια νωρίτερα. Screenshot via YouTube




Συλλογή από χειρόγραφες σημειώσεις του Αδόλφου Χίτλερ για την ομιλία του της 27ης Μαρτίου του 1925 στην οποία εμπεδώνει το ρόλο του ως απόλυτος αφέντης των Γερμανών ναζιστών και διαγράφει τον εφιάλτη που θα σάρωνε την Ευρώπη και θα την μετέτρεπε σε ερειπωμένο νεκροταφείο εκατομμυρίων ανθρώπων, βγαίνει σε δημοπρασία.

Όπως σε κάθε παρόμοιο πλειστηριασμό- με προσωπικά αντικείμενα του Χίτλερ – αναμένονται έντονες αντιδράσεις που, ωστόσο, δεν φαίνεται να σταματούν το φανατικό εμπόριο της εφιαλτικής κληρονομιάς του ναζισμού.

Οι χειρόγραφες σημειώσεις έχουν να εμφανιστούν εδώ και 100 χρόνια περίπου και διαγράφουν τους στόχους του Χίτλερ για την δημιουργία του γερμανικού ναζισμού και την συντριβή ολόκληρου του πολιτικού φάσματος της Γερμανίας. Η Αριστερά χαρακτηρίζεται “τελειωμένη” λόγω “εγκληματικότητας” και η Δεξιά “ανίκανη”. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις χλευάζονται από τον δικτάτορα ως δειλές επειδή φοβούνται ή αρνούνται τη βία που ευαγγελίζεται ο ναζισμός.

Τα χειρόγραφα πωλούνται από την International Autograph Auctions της Μάλαγα, στην Ισπανία , από την ιδιωτική συλλογή ενός ανώνυμου Ευρωπαίου συλλέκτη και αναμένεται να πουληθεί έναντι περίπου 30.000 ευρώ.

Ο Χίτλερ εκφώνησε την ομιλία στις 27 Φεβρουαρίου 1925 σε 3.000 άτομα στην  ίδια μπυραρία του Μονάχου – την Burgerbraukeller –  όπου είχε εξαπολύσει το αποτυχημένο πραξικόπημα του δύο χρόνια νωρίτερα.

Μόλις αποφυλακίστηκε, άρχισε την μάχη επιβολής της εξουσίας του στο πρόσφατα μεταρρυθμισμένο Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, το οποίο απαγορεύτηκε κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του.

Εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την ανακωχή του 1918 όταν η Γερμανία έχασε τον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο και της επιβλήθηκαν δυσβάστακτοι χρέη επανόρθωσης.

Ο μελλοντικός δικτάτορας εμφανίζει λοιπόν το ναζιστικό κόμμα ως τη μόνη ελπίδα για τη σωτηρία της Γερμανίας – και διακήρυξε τον εαυτό του απόλυτο κυρίαρχό της.

«Το χειρόγραφο υλικό του Αδόλφου Χίτλερ είναι εξαιρετικά σπάνιο σε οποιαδήποτε μορφή, και οι παρούσες σημειώσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, καθώς η συγκεκριμένη ομιλία αντιπροσωπεύει μια στιγμή ορόσημο για την επανίδρυση του Ναζιστικού Κόμματος και την παγίωση της θέσης του ως «der Fuhrer», είπε ο Richard Davie, ειδικός στον οίκο δημοπρασιών.

«Αυτή η ομιλία ενθάρρυνε την ιδεολογία του και το όραμά του για το μέλλον – και αυτή είναι η πρώτη φορά που το παρουσίασε στο κόμμα του.

«Κρατώντας αυτές τις σημειώσεις στα χέρια μου, έρχονται στο μυαλό εικόνες του Χίτλερ σε αυτήν την μπιραρία που περιβάλλεται από τους φίλους του και ενθουσιάζει – και φυσικά όλοι ξέρουμε τι συνέβη στη συνέχεια.

«Είναι πραγματικά μια ηχώ αυτού που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και η ανάγνωσή του προκαλεί ρίγη ρίγη στη σπονδυλική στήλη. Ο τρόπος που δηλώνει απόλυτος κυρίαρχος και όλοι οι γύρω του απλώς κουνούν το κεφάλι.

«Θυμήθηκα ξεκάθαρα πώς θα συνέχιζε να προσαρτήσει την Αυστρία και αργότερα την Τσεχοσλοβακία και την Πολωνία με τον ίδιο τρόπο που ο Πούτιν πήγε αρχικά για την Κριμαία και μετά την Ουκρανία».

Ο Χίτλερ αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 1924 αφού εξέτισε μόνο εννέα μήνες για την αποτυχημένη επανάστασή του και η απαγόρευση λειτουργίας του κόμματός του ανακλήθηκε.

Λιγότερο από μια δεκαετία αργότερα, το 1933, είχε θέσει εκτός νόμου όλα τα άλλα κόμματα και διεκδίκησε τον απόλυτο έλεγχο της Γερμανίας.

Photo: autographauctions.eu

Photo: autographauctions.eu

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Η ΕΕ μπαίνει μπροστά για το Διεθνές Δικαστήριο εγκλημάτων της Ρωσίας: Και αίτημα για αποζημίωση €600 δισ. στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: