Χτυπούν ξανά με πυραύλους το Κίεβο οι Ρώσοι: Τουλάχιστον ένας νεκρός και μπλακ άουτ έκτακτης ανάγκης [βίντεο]

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο από τις πυραυλικές επιθέσεις επλήγησαν δύο κτίρια κατοικιών στην ουκρανική πρωτεύουσα. Photo via Twitter




Λίγο μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην σύνοδο κορυφής της G20 και την παρουσίαση της πρότασης του Κιέβου για ειρήνευση, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις εναντίον του Κιέβου, καθώς ακούστηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις, ενώ καπνός υψώνεται πάνω από την πόλη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, από τις πυραυλικές επιθέσεις υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός ενώ η ενεργειακή κατάσταση στην πόλη περιγφράφεται ως «κρίσιμη». Μάλιστα ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου, Ukrenergo, ανακοίνωσε ότι οι χειρότερες ζημιές σημειώθηκαν στις βόρειες και κεντρικές περιοχές και ότι εφαρμόζονται έκτακτες διακοπές ρεύματος για «όλες τις κατηγορίες καταναλωτών» στο Κίεβο.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά από συναγερμό για αεροπορικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, ώρες αφότου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βιντεοκλήσης στους ηγέτες της ομάδας των χωρών της G20 που συναντώνται στο Μπαλί.

« Η Ρωσία απάντησε στην δυνατή ομιλία του Ζελένσκι στην G20 με μια νέα πυραυλική επίθεση. Πιστεύει κανείς ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά την ειρήνη; Θέλει υποταγή. Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι τρομοκράτες πάντα χάνουν» έγραψε στο Twitter, ο επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών Άντριι Γιερμάκ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο από τις πυραυλικές επιθέσεις επλήγησαν δύο κτίρια στην ουκρανική πρωτεύουσα.

 

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κίεβο, Ukraine

Στη χλεύη των Ουκρανών: Άφησαν τανκς, όπλα, ακόμη και κράνη στη Χερσώνα οι Ρώσοι * Υποχωρούν και στην ανατολική όχθη Δνείπερου [βίντεο, χάρτες]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: