Απώλειες στο Κατάρ: Χάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Μπενζεμά, χωρίς Λουκάκου το Βέλγιο τουλάχιστον στα πρώτα δύο ματς

Μια τεράστια stand-up οθόνη απεικονίζει τον Γάλλο Karim Benzema σε έναν δρόμο στο Al Wakra, Ντόχα, Κατάρ, 19 Νοεμβρίου 2022. EPA, JOSE SENA GOULAO




Μέγα πλήγμα δέχεται η πρωταθλήτρια κόσμου, Γαλλία, καθώς ένα 24ωρο πριν τη σέντρα του Μουντιάλ στο Κατάρ και τρεις ημέρες πριν το εναρκτήριο παιχνίδι της στη διοργάνωση με την Αυστραλία (Τρίτη, 22/11), ο Καρίμ Μπενζεμά τέθηκε νοκ άουτ από το τουρνουά.

Ο στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης τραυματίστηκε στη διάρκεια της προπόνησης, όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας και δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τους «τρικολόρ» στην προσπάθεια που θα καταβάλλουν για την υπεράσπιση του τίτλου που είχαν κατακτήσει στα γήπεδα της Ρωσίας πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, ο οποίος αντιμετώπιζε και μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού, αναγκάστηκε ν΄ αποχωρήσει από την αποστολή των πρωταθλητών κόσμου στη διάρκεια του προπονητικού προγράμματος του Σαββάτου.

«Είμαι συντετριμμένος για τον Καρίμ, διότι είχε θέσει μεγάλους στόχους σε αυτό το Μουντιάλ. Παρά το νέο χτύπημα για τη γαλλική ομάδα, έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Θα κάνουμε τα πάντα για ν΄ ανταποκριθούμε σε αυτή την τεράστια πρόκληση που μας περιμένει», αναφέρει με δήλωσή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντιντιέ Ντεσάν.

Ήδη από την Εθνική ομάδα της Γαλλίας έχουν τεθεί νοκ άουτ οι Πολ Πογκμπά κι ο Ενκολό Καντέ, λόγω τραυματισμών, όπως και ο Κιμπεμπέ.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karim Benzema (@karimbenzema)

Τραυματίστηκε ο Λουκάκου

Η εθνική Βελγίου πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη «ανοιχτή» προπόνησή της στο Κατάρ χωρίς τον τραυματία Ρομέλου Λουκάκου. Ο στράικερ της Ίντερ τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό πριν από το Μουντιάλ και περιμένει -στην καλύτερη περίπτωση- να παίξει στη διοργάνωση στον τελευταίο αγώνα του 6ου ομίλου με αντίπαλο την Κροατία (1/12).

Ο 29χρονος επιθετικός αποτελεί μεγάλο «όπλο» για τους «κόκκινους διαβόλους», ωστόσο είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο «ερωτηματικό» για τον τεχνικό της εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Ο Λουκάκου συνέχισε και σήμερα το πρόγραμμα αποθεραπείας του και, όπως επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή που βρίσκεται κοντά στη βελγική ομάδα, θα χάσει τα πρώτα δύο παιχνίδια του γκρουπ με Καναδά (23/11) και Μαρόκο (27/11).

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι άνθρωποι της εθνικής Βελγίου, η οποία έφτασε στους ημιτελικούς του Μουντιάλ του 2018, ελπίζουν ότι ο Λουκάκου θα ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θα είναι έτοιμος για τη «μάχη» με τη -δευτεραθλήτρια κόσμου- Κροατία.

Ο αντικαταστάτης του, όμως, είναι αυτή τη στιγμή άγνωστος, καθώς ο Μισί Μπατσουαγί ήταν στην αρχική ενδεκάδα στο φιλικό με την Αίγυπτο, αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Λοΐς Οπεντά, ο οποίος σκόραρε.

Η αποστολή της εθνικής Βελγίου έφτασε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στο Κατάρ και χθες οι «κόκκινοι διάβολοι» αρκέστηκαν σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης στη «βάση» τους, η οποία είναι μια από τις πιο απομακρυσμένες του Μουντιάλ, μαζί με αυτή των Γερμανών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ντόχα, Κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ: Όλο το πρόγραμμα των αγώνων μέρα με την ημέρα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: