Αλβανικό γλέντι παρέλυσε το Λονδίνο: Mε Porche, Mercedes, κόρνες και παραδοσιακές φορεσιές γιόρτασαν την μέρα ανεξαρτησίας [videos]

Στιγμιότυπο από το twitter @Paul Brown




Εκατοντάδες Αλβανοί βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου με εντυπωσιακά αυτοκίνητα το βράδυ της Δευτέρας για να γιορτάσουν την ημέρα της ανεξαρτησίας της χώρας τους.

 

Βίντεο που πλημμύρισαν το διαδίκτυο έδειξαν ουκ ολίγα πολυτελή αυτοκίνητα από Audi και Range Rovers έως Porsche 4×4 και Lamborghini να παραλύουν την κυκλοφορία γύρω από το Westminster με τους αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας να προσπαθούν απεγνωσμένα να μετακινήσουν τα οχήματα.

 

Σε διάφορα κλιπ, άνδρες και γυναίκες φαίνονται να κυματίζουν την αλβανική σημαία ενώ κρέμονται από τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους – συμπεριλαμβανομένης και μίας μοβ Lamborghini Huracan και μιας Mercedes G-Class, που κοστίζουν περίπου 120.000 και 160.000  δολάρια αντίστοιχα.

Δεν έλειψαν επίσης σπινιαρίσματα, κροτίδες, κορναρίσματα ενώ τα βίντεο κατέγραψαν και γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές που τίμησαν με αυτόν τον τρόπο την επέτειο της 28ης Νοεμβρίου 1912.

 

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε: «Η αστυνομία ενημερώθηκε για μια μεγάλη ομάδα οχημάτων και ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή SE1 και SW1.

«Οι αξιωματικοί εργάστηκαν για να ελαχιστοποιήσουν την αναστάτωση. Έγιναν κάποιες εκτροπές.

«Ένα άτομο αναφέρθηκε ότι συνελήφθη.»

 

Οι εικόνες προκάλεσαν οργή σε κάποιους Λονδρέζους, με ορισμένους να χαρακτηρίζουν τους εορτασμούς ως «εγωιστικούς».

Ένας χρήστης του Twitter εξοργίστηκε: «Οι Αλβανοί στο Λονδίνο που γιόρταζαν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους απέκλεισαν την Trafalgar Square, καθώς ο κόσμος έβγαινε από τα θέατρα στις 10 το βράδυ.

Άλλοι υπερασπίστηκαν τους Αλβανούς ενάντια σε όσους σχολίαζαν ειρωνικά τον αριθμό των πολυτελών αυτοκινήτων.

«Δύο φανταχτερά αυτοκίνητα εδώ, αλλά η πλειονότητα μου φαίνεται αρκετά συνηθισμένη, (πολλά αυτοκίνητα μεσαίας κατηγορίας».

Είναι η δεύτερη μάζωξη Αλβανών στο Λονδίνο τον τελευταίο μήνα μετά από μια διαδήλωση κατά των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών ου Ηνωμένου Βασιεείου, προ δύο εβδομάδων.

Τότε μάλιστα ομάδα διαδηλωτών πυροδότησε πολλά νεύρα όταν κάλυψε με την αλβανική σημαία το άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ στην πλατεία Κοινοβουλίου.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κατάσκοποι, ΕΣΣΔ και «Σιδηρούν Παραπέτασμα»: To Moυσείο Ψυχρού Πολέμου άνοιξε τις πύλες του στο Βερολίνο [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: