Ακατάληπτο (προεκλογικό) κρεσέντο από τον υπερφίαλο Τσαβούσογλου: Ενώ όλα καταρρέουν γύρω τους επιμένουν σε απειλές και μυθεύματα

FILE PHOTO: Νέες απειλές από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA, ANDREJ CUKIC




Νέο κρεσέντο προκλήσεων και απειλών από Τούρκους αξιωματούχους και συγκεκριμένα από τον  υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων» στο Αιγαίο, διαμήνυσε σε νέες προκλητικές του δηλώσεις ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος επεσήμανε πως η Άγκυρα, «δεν αποδέχεται το τετελεσμένο γεγονός που την έχει φυλακίσει στις ακτές της». Ο Τσαβούσογλου, προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κατά τα άλλα ο Τσαβούσογλου καταφέρθηκε κατά του διεθνούς παράγοντα και συγκεκριμένα κατά των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για έλλειψη ισορροπίας. Ισχυρίστηκε δε πως το casus belli δε συνιστά απειλή έναντι της Ελλάδας.

«Οι απαντήσεις που δώσαμε, εκνεύρισαν την Ελλάδα», είπε σε άλλο σημείο ο Τσαβούσογλου, ισχυριζόμενος πως «κατέρρευσε η προπαγάνδα της Αθήνας». Σημείωσε δε πως, «η Ελλάδα προσπάθησε να μας συκοφαντήσει με ψεύτικες φωτογραφίες και πληροφορίες. Τους απαντήσαμε με έγγραφα».

Επανέλαβε δε τους ισχυρισμούς περί έλλειψης σεβασμού των μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τρίτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εκφράσει την ενόχληση της Άγκυρας στον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για τα σχόλια στα οποία είχε προχωρήσει την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα.

Το «άσπρο μαύρο» από τον Ακαρ για τα νησιά

Την ίδια ώρα το «άσπρο μαύρο» για τα νησιά επιχειρεί να κάνει και πάλι ο Χουλουσί Ακάρ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ, όπως μεταδίδει ο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Στην Ελλάδα, κάποια στελέχη της σημερινής πολιτικής εξουσίας μπαίνουν στην κούρσα ‘τι να κάνω, τι να πω κατά της Τουρκίας’. Τα νησιά έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14 των συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων. Αυτό είναι πολύ σαφές και ξεκάθαρο. Αλλά η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί αυτά τα νησιά» ισχυρίζεται ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Δεν υπάρχουν 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου πουθενά στον κόσμο, αλλά η Ελλάδα τα εφαρμόζει έτσι. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε εμείς που λέμε ας κάτσουμε να μιλήσουμε. Η Ελλάδα βάζει άλλους για να μιλήσουν εκ μέρους της. Λέμε, ας καθίσουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας, να λύσουμε τα προβλήματα» προσθέτει.

Όπως υπενθυμίζει ωστόσο ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρπριν 15 μέρες είχε πει στη Μιλιέτ ότι δεν ισχύουν οι συνθήκες για τα νησιά. Mετά τα μηνύματα όμως από τις ΗΠΑ, και άλλες δυτικές χώρες, φαίνεται να μην θέτει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών λόγω «στρατιωτικοποίησης». «Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά» δηλώνει, χωρίς να δίνει συνέχεια…

Πηγή: ethnos.gr, skai.gr

Μόνο για… σερπαντίνες κάνουν οι συμφωνίες της Τουρκίας με τη Λιβύη: Μετά τον ΟΗΕ τις αποδοκιμάζουν και οι ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: