Το ΔΗΚΟ επιτίθεται στον Μαυρογιάννη για την Αμμόχωστο και το Κραν Μοντανά: Ποιός ευθύνεται; Εμείς ή οι Τούρκοι;

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος με τον υποψήφιο για την προεδρία Νίκο Χριστοδουλίδη, Φωτογραφία via Omega TV




Έντονες επικρίσεις εξέφρασε το Δημοκρατικό Κόμμα σε σχέση με τις δηλώσεις του υποψηφίου για την Προεδρία Ανδρέα Μαυρογιάννη αναφορικά με το θέμα της Αμμοχώστου και τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά.

Το ΔΗΚΟ αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, «ποιον Ανδρέα Μαυρογιάννη να πιστέψουμε; Τον διπλωμάτη που στήριζε την Ε/κ πλευρά, ή, τον υποψήφιο που, σήμερα λέει αυτά, που θέλει ν’ ακούσει η ηγεσία του ΑΚΕΛ;»

«Σήμερα στις 10.10.2022, ο κ. Μαυρογιάννης επιρρίπτει ευθύνες στην Ελληνοκυπριακή πλευρά σε σχέση με τις επεκτατικές παρανομίες της Τουρκίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ενώ ακριβώς δύο χρόνια πριν, στις 10.10.2020, εξέφραζε ικανοποίηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης που οδήγησαν το ΣΑ του ΟΗΕ να καταδικάσει τις τουρκικές αποφάσεις και να ζητήσει ανάκληση τους.

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Η ίδια ασυνέπεια και για το Κραν Μοντανά», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ.

«Χθες ο κ. Μαυρογιάννης επέρριψε ευθύνες στους Ε/κ για την αποτυχία του Κράν Μοντανά, σε συνέντευξη του στο Βήμα των Αθηνών, όπου είπε κατά λέξη, πως: Την ευθύνη την έχουμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου»

Στις 5.5.2022, όμως, δήλωνε αυτολεξεί:

Όλοι ξέρουμε ότι το Κράν Μοντανά κατέρρευσε διότι ο κ. Τσαβούσογλου δεν ήταν έτοιμος να δεχτεί την κατάργηση των εγγυήσεων».

Καταλήγοντας το ΔΗΚΟ διερωτάται «επομένως οφείλουμε να ρωτήσουμε: Ποιον Ανδρέα Μαυρογιάννη να πιστέψουμε; Τον διπλωμάτη που στήριζε την Ε/κ πλευρά, ή, τον υποψήφιο που, σήμερα λέει αυτά, που θέλει ν’ ακούσει η ηγεσία του ΑΚΕΛ;»

Ο Μαυρογιάννης ρίχνει τα …βέλη του σε αυτούς που πίστεψαν την Τουρκία στο Κραν Μοντανά: Δεν έχω δει κανένα άτυπο έγγραφο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: