Την έριξαν… στον Τάμεση: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας μετά από 44 ημέρες στην πρωθυπουργία [videos]

Η Λιζ Τρας ανακοινώνει την παραίτησή της έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ. Screenshot via YouTube/sky news




Τελικά η πίεση από το ίδιο της το κόμμα, η αναστατωση που έφερε στις αγορές με τις οικονομικές της πολιτικές, αλλά και η συντριπτική καταδίκη της κοινής γνώμης οδήγησαν την Λιζ Τρας σε παραίτηση.

Με δήλωσή της έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, την Ντάουνινγκ Στριτ 10, η Τρας ανακοίνωσε πως πίνει τελικά το “πικρό ποτήρι” και παραιτείται.

Είπε χαρακτηριστικά ότι πλέον δεν μπορεί να φέρει σε πέρας την εντολή που έλαβε και ενημέρωσε τον Βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ ότι παραιτείται από την θέση της προέδρου του “Συντηρητικού Κόμματος’.

Όπως ανακοίνωσε η Τρας θα διεξαχθούν νέες εκλογές για την ηγεσία των Τόρις – του Συντηρητικού Κόμματος- οι οποίες θα ολοκληρωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

«Θα παραμείνω ως πρωθυπουργός μέχρι να επιλεγεί διάδοχος», είπε

Η παραίτηση της Τρας έρχεται ελάχιστη ώρα μετά την συνάντησή της με τον πρόεδρο της “Επιτροπής των Βουλευτών 1922”, καθώς όλο και περισσότεροι Τόρις την καλούσαν να παραιτηθεί.

Η πρωθυπουργία της Τρας βρισκόταν σε διαρκή αναταραχή από την ημέρα παρουσίασης μίνι προϋπολογισμού της τον περασμένο μήνα, ο οποίος συγκλόνισε τις αγορές και αργότερα καταργήθηκε από τον νέο της υπουργό Οικονομικών.

Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της χθες Τετάρτη και μια χαοτική ψηφοφορία χθες το βράδυ στο Κοινοβούλιο σφράγισαν τη μοίρα της

Οι Εργατικοί ζητούν εκλογές

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας ζήτησε την άμεση προκήρυξη εκλογών, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της πρωθυπουργού Λιζ Τρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, της Mirror και του BBC, ο νέος υπουργός Οικονομικών που διόρισε πριν 3 μέρες Τας, Τζέρεμι Χαντ δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις.

 

 

Mε πληροφορίες από το BBC

Της άνοιξαν το παράθυρο του Ουεστμίνστερ για να πηδήξει στον… Τάμεση: Προγραμμένη η Λιζ Τρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: