“Θύματα” βασιλικών περικοπών του Κάρολου τα άλογα της Ελισάβετ: Πουλάει 12 από τα 37

FILE PHOTO: Ο Βασιλιάς Κάρολος με την Καμίλα προσέρχονται στις ιπποδρομιες του Άσκοτ. EPA/NEIL HALL




Δώδεκα από τα 37 άλογα κούρσας που είχε στην κατοχή της η εκλιπούσα μητέρα του Ελισάβετ θα βγάλει σε δημοπρασία ο Βασιλιάς Κάρολος στο πλαίσιο της εκστρατείας εξορθολογισμού και περικοπών στα βασιλικά έξοδα την οποία έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή.

Ήδη, ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απολύσει 101 άτομα από το προσωπικό του  Clarence House. Τώρα, θα δημοπρατήσει 12 από τα αγαπημένα άλογα της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ – σχεδόν το 1/3  των αλόγων της μητέρας του και εκλιπούσης μονάρχη, η οποία είχε συνολικά 37 άλογα κούρσας.

Ο Κάρολος που κληρονόμησε το ιπποφορβείο της μητέρας του με όλα τα άλογα αλλά – σύμφωνα με πηγή του παλατιού – θέλει να καταργήσει την εκτροφή ζώων στο Royal Sandringham Stud, που βρίσκεται στο Νόρφολκ και να μετατρέψει τον χώρο σε μουσείο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Τα άλογα – ανάμεσά τους το “Just Fine” και το “Love Affairs” – θα εκτεθούν σε δημοπρασία στο Newmarket’s Tattersalls τον ερχόμενο μήνα και αναμένεται να πιάσουν πολύ υψηλή τιμή καθώς είναι κυριολεκτικά βασιλικά αναθρεμμένα.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι ο νέος βασιλιάς θα μειώσει τον αριθμό των αλόγων, ωστόσο η σχέση της βασιλικής οικογένειας «με την παράδοση των Ιπποδρομιών του Royal Ascot, θα συνεχιστεί, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με της εκλιπούσας μονάρχη που είχε πάθος με τα άλογα».

Ο Κάρολος έχει 60 άλογα κούρσας και 38 φοράδες. Τα 30 πουλάρια που αναμένονται τη νέα χρονιά αναμένεται να έχουν υψηλές τιμές καθώς είναι τα τελευταία που εκτράφηκαν [εν μέρει] από τη Βασίλισσα.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Μπινγκ Κρόσμπι: Ο θρύλος της μεγάλης οθόνης και του πενταγράμμου που λάτρευε τη τζαζ, τη Γκρέις Κέλι και τα άλογα ιπποδρόμου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: