“Μαζί και χέρι-χέρι”: Ενιαίο μέτωπο της Σουηδίας και της Φινλανδίας απέναντι στην Τουρκία για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ

Finland’s Prime Minister Sanna Marin (R) during her meeting with the Prime Minister of Sweden Ulf Kristersson (L) at the Prime Minister’s House in Helsinki, Finland, 28 October 2022. EPA, MAURI RATILAINEN




Η Φινλανδία και η Σουηδία θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα, σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στην Τουρκία που έχει εγείρει ερωτήματα για τις αιτήσεις τους, αναφέρει το πρακτορείο Reuters παραπέμποντας σε σχετικές δηλώσεις των πρωθυπουργών των δύο χωρών την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν (Sanna Marin) είπε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, της είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε περισσότερα ερωτήματα για τη Σουηδία παρά για τη χώρα της. Αλλά είπε ότι δεν θα άφηνε πίσω τη Σουηδία στη διαδικασία.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, φυσικά, ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χέρι-χέρι», είπε η Marin στους δημοσιογράφους σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι με τον Σουηδό ομόλογό της.

Με τη σειρά του, ο Σουηδός πρωθυπουργός UKristersson, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε:

«Κάναμε κάθε βήμα, μέχρι στιγμής, χέρι-χέρι και κανείς μας δεν έχει άλλα σχέδια».

Είπε δε ότι θα συναντήσει τον Erdogan σύντομα. «Είναι απολύτως θεμιτό για την Τουρκία να λάβει επιβεβαίωση ότι η Σουηδία κάνει αυτό που έχει δεσμευτεί να κάνει στο πλαίσιο της συμφωνίας», εξήγησε ο Σουηδός πρωθυπουργός σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Reuters – FinlandSweden promise to join NATO together in united front to Turkey

Σιωπώντας στο Παρίσι, αποστρέφοντας το βλέμμα στην Αθήνα: “Οι δύο λιμενάρχες του κόκκινου δικτάτορα της Κίνας”!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: