Οι τουρκικές προκλήσεις ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης Αναστασιάδη με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό

FILE PHOTO: O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Copyright: European Union




Επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άντρη Αναστασιάδη. Σήμερα, στις δέκα το πρωί, ο Πρόεδρος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, στην Αγία Έδρα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει για επανέναρξη συνομιλιών.

Κατά τη συνάντηση θα τεθεί επί τάπητος και το μεταναστευτικό.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ευχαριστήσει εκ νέου τον Πάπα Φραγκίσκο για την πρωτοβουλία του – κατά το ιστορικό ταξίδι του στην Κύπρο – να αναλάβει τη μετεγκατάσταση πενήντα μεταναστών στο Βατικανό.

Θα αναφερθεί, επίσης, στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας, για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Ακολούθως, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Βατικανού και τον υπουργό Εξωτερικών.

Το βράδυ, θα παρευρεθεί σε δείπνο το οποίο θα παραθέσει προς τιμήν του, ο πρέσβης της Κύπρου στο Βατικανό, Γιώργος Πουλλίδης. Κατά το δείπνο, ο πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο, με το περιδέραιο του Τάγματος Ιπποτών του Πάπα Πίου.

Τον πρόεδρο Αναστασιάδη πλαισιώνουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο διευθυντής του γραφείου του, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: ΡΙΚ

Πρώτη κομματική σύσκεψη με τον Νίκο Χριστοδουλίδη: Άμεση ανάκληση του φιλότουρκου Στιούαρτ ζητά η ΕΔΕΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: