Η… φιλειρηνική Τουρκία δοκίμασε βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς στη Μαύρη Θάλασσα: Άγνωστα τα αποτελέσματα [βίντεο]

Eικόνα από την εκτόξευση του Τουρκικού πυραύλου. Photo via Twitter Doğu Akdeniz Politik @akdenizpolitik




Σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τουρκικής κατασκευής, φαίνεται ότι προχώρησε η Τουρκία σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Όσο κι αν υποκρίνεται ότι αποτελεί φιλειρηνική χώρα η Τουρκία συστηματικά τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει επιθετικά όπλα κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και με την δοκιμή του νέου πυραύλου που κατασκευάζει, και του οποίου η δοκιμή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή περισσότερο μοιάζει με απόπειρα επίδειξης δύναμης.

Το Bloomberg επικαλείται δύο άτομα με γνώση του θέματος και σύμφωνα με τις πληροφορίες τους η δοκιμή έγινε σήμερα, γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ο πύραυλος φαίνεται να να εκτοξεύθηκε από αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της Ριζούντας.

Γράφει συγκεκριμένα το Bloomberg: «Μία κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση του πυραύλου από ένα αεροδρόμιο κοντά στη Ριζούντα περί τις 7 το πρωί (τοπική ώρα), είπα οι πηγές που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες επειδή δνε έχουν εξουσιοδότηση να σχολιάσουν το θέμα.

Ο πύραυλος διέσχισε απόσταση 561 χιλιομέτρων προτού πέσει ανοικτά των ακτών της Σινώπης, απόσταση που είναι η μεγαλύτερη που έχει διανύσει οποιοδήποτε τέτοιο όπλο έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία, σύμφωνα με τις πηγές».

«To μυστικό πυραυλικό πρόγραμμα, ονόματι Typhoon -ή Tayfun στα τουρκικά- βρίσκεται υπό επεξεργασία εδώ και αρκετά χρόνια, είπαν στο Bloomberg πηγές χωρίς να αναφέρουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιτηρεί την ανάπτυξη όπλων τουρκικής κατασκευής, αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει κάποια πληροφορία σχετικά με το συγκεκριμένο πρότζεκτ, προσθέτει το Bloomberg, το δημοσίευμα του οποίου καταλήγει με ένα σύντομο ιστορικό για τις εξοπλιστικές προμήθειες της Αγκυρας και τις επιπλοκές τους.

«Η Τουρκία έχει παραλάβει το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-400 από την Ρωσία, κύριο αντίπαλο του NATO, το 2019, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα είχε υπογράψει σχετική συμφωνία με τη Μόσχα να αγοράσει το σύστημα, θεωρώντας ότι η συνεργασία θα τη βοηθούσε να αναπτύξει το δικό της αμυντικό βαλλιστικό πρόγραμμα. Οι ΗΠΑ επέβαλαν επ΄ αυτού κυρώσεις στην Τουρκία, αποκλείοντάς την από το πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών σκαφών F-35».

ΠΗΓΗ: Βloomberg Turkey Said to Test-Fire Secretly Built Ballistic Missile    

Φόρεσε μαγιό και ο… Τσελίκ: Αν δείξετε επιθετικότητα τότε «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» [να μην ξεχάσει τα μπρατσάκια]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: