Χωρίς όπλα ή με καλάσνικοφ του ΄50 στην Ουκρανία οι Ρώσοι επιστρατευμένοι: Βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών [videos]

FILE PHOTO: Ρώσοι επίστρατοι εκπαιδεύονται λίγο πριν σταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου. EPA, ARKADY BUDNITSKY




Mε τουφέκια του ΄50 είναι εξοπλισμένοι πολλές χιλιάδες από τους εφέδρους που επιστράτευσε πρόσφατα η Ρωσία και έχουν σταλεί στην πρώτη γραμμή στα μέτωπα της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό αναφέρουν στην ημερήσια ενημέρωσή τους οι Βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, μιλώντας για “πλημμελώς εξοπλισμένους” στρατιώτες οι οποίοι πιθανόν να φέρουν όπλα τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση που “δύσκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν”.

Το Κρεμλίνο διέταξε μερική επιστράτευση περίπου 300.000 εφέδρων τον Σεπτέμβριο, αλλά σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας, πιθανόν να χρησιμοποιούν όπλα από την δεκαετία του ’50 καθώς που η Μόσχα χρησιμοποιεί “καταπονημένα συστήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης”.

  • Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι έφεδροι αυτοί έχουν εξοπλιστεί με τουφέκια που κυκλοφόρησαν προς τα μέσα του περασμένου αιώνα.

Η ενημέρωση της υπηρεσίας πληροφοριών, που αναρτήθηκε στο Twitter, ανέφερε ότι:

“Τον Σεπτέμβριο, Ρώσοι αξιωματούχοι εξέφραζαν ανησυχία ότι κάποιοι έφεδροι που επιστρατεύθηκαν πρόσφατα έφθαναν στην Ουκρανία χωρίς όπλα”.

“Εικόνες που είναι δημοσίως διαθέσιμες υποδηλώνουν ότι αυτά τα τουφέκια, με τα οποία έχουν εξοπλιστεί οι έφεδροι που επιστρατεύθηκαν είναι κατά κανόνα τύπου Καλάσνικοφ, ένα όπλο το οποίο για πρώτη φορά κυκλοφόρησε το 1959. Πολλά είναι πιθανόν σε κατάσταση που δεν δύνανται να χρησιμοποιηθούν αφού φυλάσσονταν πλημμελώς“.

Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί αναφέρουν:

  • Η Ρωσία έχει αναπτύξει αρκετές χιλιάδες νεοεπιστρατευμένους εφέδρους στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία από τα μέσα Οκτωβρίου. Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καλά εξοπλισμένοι.
  • Τον Σεπτέμβριο, οι Ρώσοι αξιωματικοί ανησυχούσαν ότι ορισμένοι έφεδροι που επιστρατεύθηκαν πρόσφατα έφταναν στην Ουκρανία χωρίς όπλα.
  • Οι εικόνες ανοιχτού κώδικα υποδηλώνουν ότι αυτά τα τουφέκια που έχουν δοθεί σε επιστρατευμένους εφέδρους είναι συνήθως AKM, ένα όπλο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1959. Πολλά από αυτά είναι πιθανόν σε ελάχιστα χρησιμοποιήσιμη κατάσταση λόγω κακής συντήρησης.
  • Το AKM εκτοξεύει πυρομαχικά 7,62 mm, ενώ οι τακτικές μονάδες μάχης της Ρωσίας είναι ως επί το πλείστον οπλισμένες με τυφέκια AK-74M ή AK-12 των 5,45 mm.
  • Η ενσωμάτωση εφέδρων με συμβασιούχους στρατιώτες και βετεράνους μάχης στην Ουκρανία θα έχει ως αποτέλεσμα οι Ρώσοι να πρέπει να προωθήσουν δύο τύπους πυρομαχικών φορητών όπλων στις θέσεις της πρώτης γραμμής, αντί ενός.
  • Αυτό πιθανότατα θα περιπλέξει περαιτέρω τα ήδη πιεσμένα συστήματα logistics της Ρωσίας.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Λονδίνο, United Kingdom

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: