Απόλυτη καταστολή κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη Ρωσία: Ομόφωνη έγκριση νόμου από τη Βουλή

FILE PHOTO: Διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBT. EPA, Francisco Guasco




Ομόφωνα το κοινοβούλιο της Ρωσίας ψήφισε σήμερα νόμο ο ρωσικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα νόμο ο οποίος διευρύνει την υπάρχουσα απαγόρευση της διάδοσης «προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» προς ανηλίκους και ενήλικες.

Ενώ η ρωσική νομοθεσία απαγορεύει  τη διάδοση της λεγόμενης «gay προπαγάνδας» σε ανηλίκους κάτω των 18 ετών, το νέο νομοσχέδιο θα επεκτείνει την απαγόρευση σε περιεχόμενο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Οι ακτιβιστές της  ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας λένε ότι το νομοσχέδιο απαγορεύει ουσιαστικά οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση ή αναφορά σε σχέσεις και τον τρόπο ζωής ΛΟΑΤΚΙ+.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε σε πρώτη ανάγνωση από την Κάτω Βουλή [Κρατική Δούμα], επεκτείνει επίσης τον κατάλογο των πληροφοριών που απαγορεύεται να διαδίδονται στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των «πληροφοριών που μπορούν να κάνουν τα παιδιά να θέλουν να αλλάξουν φύλο».

  •  Οι ταινίες που «προωθούν μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» δεν θα λαμβάνουν επίσης άδεια ενοικίασης.

Τα φυσικά πρόσωπα θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 400.000 ρούβλια (6.512 δολάρια) για τη διάδοση τέτοιων πληροφοριών «μεταξύ ανθρώπων οποιασδήποτε ηλικίας», ενώ τα νομικά πρόσωπα θα υποχρεούνται να πληρώσουν πρόστιμο έως και 5 εκατομμύρια ρούβλια (81.400 δολάρια).

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Η Ρωσία κλιμακώνει τις απειλές για «βρόμικα» χτυπήματα: Απειλεί, ως αντίποινα, και τους εμπορικούς δορυφόρους των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: