Τι γύρευε η “αλεπού” Νατάσα στις Βρυξέλλες: Συνεργασίες για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης προσφέρει η Κύπρος

FILE PHOTO: Η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, στις εργασίες Συμβουλίου Ενέργειας, στις Βρυξέλλες. Φωτογραφία Natasa Pilides @NatasaPilidou




Η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, συμμετείχε σήμερα στις εργασίες του έκτακτου Συμβουλίου Ενέργειας που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες.

Η ίδια δήλωσε πως η Κύπρος είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης μέσα από τις ανακαλύψεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα η Υπουργός ανέφερε ότι, «σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους ομολόγους μου την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις τιμές αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια».

Πρόσθεσε επίσης ότι, «η Κύπρος είναι σε θέση να συνεισφέρει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης μέσα από τις ανακαλύψεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό ήταν κάτι το οποίο σημειώθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τους Ευρωπαίους υπουργούς όσο και από την Επίτροπο Simson, με την οποία είχα την ευκαιρία να βρεθώ και στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης».

«Έχει τροχοδρομηθεί επίσκεψη της Επιτρόπου στην Κύπρο για το συνέδριο του East Mediterranean Gas Forum, όπου θα συνεχίσει και η συζήτηση για το κατά πόσο μπορεί να τροχοδρομηθεί, με πιο γρήγορα βήματα, η ανάπτυξη των κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ”.

“Η ευρωπαϊκή (αυτή) περιοχή θεωρείται και προτεραιότητα όσον αφορά την απεξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο», καταλήγει η κ. Πηλείδου.

Άρχισαν να εγκαταλείπουν τον ΔΗΣΥ και τον Αβέρωφ και να στηρίζουν τον Χριστοδουλίδη: Αποχώρησε και ο υποψήφιος βουλευτής Παντελής Ποιητής…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: