Προβληματική η έκβαση του πολέμου για την Ρωσία, λέει ο Ερντογάν: Ο Πούτιν θέλει να τελειώσει τον πόλεμο το συντομότερο δυνατόν

O Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην διάρκεια της συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS. Screenshot via PBS




Την πεποίθηση ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας μάλιστα ότι θα γίνει ένα «σημαντικό βήμα» σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ερντογάν είπε ότι η εντύπωσή του από τις πρόσφατες συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ότι ο ηγέτης του Κρεμλίνου θέλει “να τελειώσει αυτό [ο πόλεμος]  το συντομότερο δυνατό”.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει ότι ο Ερντογάν ανέφερε ότι  τα πράγματα είναι «αρκετά προβληματικά» για τη Ρωσία.

Έκανε λόγο για «πολύ εκτεταμένες συζητήσεις» με τον Πούτιν στη σύνοδο κορυφής στο Ουζμπεκιστάν την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξή του  στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

«Μου δείχνει στην πραγματικότητα ότι είναι πρόθυμος να τελειώσει αυτό το συντομότερο δυνατό», είπε ο Ερντογάν. «Αυτή είναι η εντύπωσή μου, γιατί ο τρόπος που πάνε τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά προβληματικός».

Είπε επίσης ότι σύντομα θα ανταλλαγούν  200 ​​«όμηροι» μεταξύ των δύο πλευρών. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοί θα περιλαμβάνονται σε μια τέτοια ανταλλαγή κρατουμένων.

Ερωτηθείς εάν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κρατήσει την Κριμαία – την οποία προσάρτησε το 2014 – ο Ερντογάν είπε ότι έκτοτε, η Τουρκία συζητά με τον Πούτιν για την επιστροφή της χερσονήσου “στους νόμιμους ιδιοκτήτες της”, αλλά ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος.

Με πληροφορίες από BBC

Επελαύνουν και με εγκαταλελειμμένα ρώσικα τανκς οι Ουκρανοί: Πανικός στη Μόσχα – Άρον άρον δημοψηφίσματα για να γίνουν…Ρωσία τα κατεχόμενα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: