Πιο νόθο δεν γίνεται: Δημοψήφισμα στα κατεχόμενα συνοδεία ρωσικών όπλων στο παραβάν [videos]

Υπό την «προστασία» των ρωσικών όπλων διεξάγονται τα ψευδοδημοψηφίσματα στα κατεχόμενα της Ουκρανίας Φωτογραφία via YouTube




Το Κρεμλίνο φαίνεται ότι έστειλε στρατιώτες για να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να ψηφίσουν στα οργανωμένα δημοψηφίσματα υπό την απειλή όπλου, σύμφωνα με κατοίκους που λένε ότι στρατεύματα ήρθαν στα σπίτια τους στα κατεχόμενα για να επιβάλουν την «ψηφοφορία».

Όπως καταγράφει ο TOM BROWN στη dailymail.co.uk

«Η οικογένειά μου απλώς αναγκάστηκε να ψηφίσει υπό την απειλή όπλου στο ρωσικό cosplay ενός «δημοψηφίσματος» στη νότια Ουκρανία», είπε ο Maxim Eristavi, δημοσιογράφος και συνιδρυτής του Hromadske International, ενός ραδιοτηλεοπτικού σταθμού στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος δημοσίευσε ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει ένοπλους στρατιώτες να μπαίνουν στους διαδρόμους όπου μένει η οικογένειά του και να τους αναγκάζουν να ψηφίσουν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία.

Οι δυτικές χώρες έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για διοργάνωση παράνομων δημοψηφισμάτων στην Ουκρανία ως πρόσχημα για την προσάρτηση τμημάτων της γειτονικής της χώρας.

Το Κίεβο χαρακτήρισε την άσκηση ως μια γυμνή προσπάθεια της Ρωσίας να διατηρήσει τα κατεχόμενα εδάφη που απειλούνται τώρα από την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού.

Ο Εριστάβι πρόσθεσε ότι τα μέλη της οικογένειάς του αναγκάστηκαν επίσης να συμμετάσχουν στις ίδιες ασκήσεις στην Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014 – σε μια προσπάθεια να κοροϊδέψει το ξένο κοινό να πιστεύει ότι η ψηφοφορία ήταν ελεύθερη και δίκαιη.

Το Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ, η Ζαπορίζια, η Χερσώνα και η Κριμαία είναι όλες ουκρανικές περιοχές τουλάχιστον εν μέρει υπό ρωσική κατοχή, όπου διεξάγονται τα δημοψηφίσματα – με τα αποτελέσματα να έχουν καθοριστεί από τη Μόσχα.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ένοπλοι φρουροί που επιβάλλουν την ψηφοφορία από πόρτα σε πόρτα βρίσκονται εκεί για «ασφάλεια».

Το προκαθορισμένο αποτέλεσμα θα «επέτρεπε» στην ουκρανική επικράτεια να γίνει μια «ανεξάρτητη» χώρα σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, προτού ενταχθεί γρήγορα στη Ρωσική ομοσπονδία ως «ομοσπονδιακό υποκείμενο», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι περιοχές όπου διεξάγονται ψηφοφορίες θα βρίσκονται υπό την «πλήρη προστασία» της Μόσχας εάν προσαρτηθούν στη Ρωσία.

Είπε ότι κάθε έδαφος που «ενοποιείται περαιτέρω» στη Ρωσία θα βρίσκεται «υπό την πλήρη προστασία του κράτους».

Στην τετραήμερη ψηφοφορία, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ψηφίσουν και τους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν την περιοχή τους, σύμφωνα με το Κίεβο.

Οι ψήφοι επιτρέπουν στον Πούτιν να περιστρέφει την αφήγηση στους δικούς του ανθρώπους ότι οποιαδήποτε ουκρανική επίθεση για να προσπαθήσει να ανακτήσει τα εδάφη της είναι επίθεση στην ίδια τη Ρωσία – επιτρέποντας στο Κρεμλίνο να δικαιολογήσει τη μαζική κινητοποίηση, για την οποία περισσότεροι από 2.000 Ρώσοι έχουν συλληφθεί για διαμαρτυρία.

Περισσότερα πλάνα εμφανίστηκαν με ένοπλα στρατεύματα να εισέρχονται στα σπίτια των κατοίκων τις ημέρες που διεξήχθησαν οι ψηφοφορίες.

Ο Serhiy Haidai, κυβερνήτης του κατεχόμενου Λουχάνσκ, δήλωσε ότι ορισμένες πόλεις υπό ρωσική κατοχή έχουν σφραγιστεί πλήρως για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι ψηφίζουν – με τυχόν σταυρούς στη στήλη «όχι» να καταγράφονται σε ένα «τετράδιο».

Μια γυναίκα στη Μελιτόπολη είπε στο BBC ότι υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο για ολόκληρο το νοικοκυριό, αντί για χωριστούς κατοίκους.

Εν τω μεταξύ, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα απίστευτα υψηλό 97% των ανθρώπων σε δύο από αυτές τις περιοχές – το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ – είναι υπέρ της ένταξης στη Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι είπε ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν θέσει στόχους για την επινοημένη προσέλευση των ψηφοφόρων εκ των προτέρων.

Οι κάλπες έχουν επίσης ανοίξει σε ολόκληρη τη Ρωσία, φαινομενικά για να επιτρέψουν στους εκτοπισμένους Ουκρανούς να ψηφίσουν, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για νοθεία.

Η προσωπική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στις 27 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Αλλά το αποτέλεσμα δεν αμφισβητείται.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ το ουκρανικό έδαφος ως οτιδήποτε άλλο εκτός από μέρος της Ουκρανίας», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν σε μια ανακοίνωση.

«Τα δημοψηφίσματα της Ρωσίας είναι απάτη – ένα ψεύτικο πρόσχημα για την προσπάθεια προσάρτησης τμημάτων της Ουκρανίας με τη βία κατά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρόεδρος του ανώτερου κοινοβουλίου της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι κάτοικοι των κατεχόμενων περιοχών ψήφιζαν «ζωή ή θάνατο» στα δημοψηφίσματα.

Ο Ντένις Πουσίλιν, ηγέτης των αυτονομιστών αρχών που υποστηρίζονται από τη Μόσχα στην περιοχή του Ντονέτσκ, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα την Παρασκευή «ένα ιστορικό ορόσημο».

Ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, της Κρατικής Δούμας, απευθύνθηκε στις κατεχόμενες περιοχές την Παρασκευή σε μια διαδικτυακή δήλωση, λέγοντας: «Εάν αποφασίσετε να γίνετε μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας — θα σας υποστηρίξουμε».

Οι δυτικοί ηγέτες δήλωσαν ότι τα δημοψηφίσματα είναι απάτη, λέγοντας ότι δεν έχουν νομιμότητα, ενώ προέτρεψαν τις άλλες κυβερνήσεις να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Ρωσικά drone βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους στην περιφέρεια της Οδησσού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: