Παραλήρημα Πούτιν κατά Δύσης: Θέλουν παγκόσμια δικτατορία, δύο φορές οι ΗΠΑ έριξαν πυρηνικά στην Ιαπωνία, οι «Αγγλοσάξονες» ανατίναξαν τον NordStream [video]

Russian President Vladimir Putin with Head of the Donetsk People’s Republic Denis Pushilin Head of the Luhansk People’s Republic Leonid Pasechnik Head of the Zaporozhye Region Yevhen Balitsky, Head of the Kherson Region Vladimir Saldo celebrate during a ceremony to sign treaties on new territories’ accession to Russia at the Grand Kremlin Palace in Moscow, Russia, 30 September 2022. EPA, MIKHAIL METZEL, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά της Δύσης, την οποία εγκάλεσε ότι έχει αποφασίσει πως όλος ο κόσμος θα αποτελεί μία δική της δικτατορία, ο Πούτιν προχώρησε στην επισημοποίηση της προσάρτησης των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία σε μια προκλητική ομιλία ενώπιον μελών του πολιτικού προσωπικού του ρωσικού κράτους στο Κρεμλίνο.

«Ο λαός αποφάσισε. Η Ρωσία έχει τέσσερις νέες περιοχές», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης. «Όσοι έχασαν τη ζωή τους στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι ήρωες της Μεγάλης Ρωσίας», σημείωσε και επανέλαβε το γνωστό αφήγημα για το «νεοναζιστικό πραξικόπημα» του 2014 στην Ουκρανία.




«Οι κάτοικοι του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας για πάντα». «Οι άνθρωποι ψήφισαν για το κοινό μας μέλλον».

Ιδιαίτερα επικίνδυνες ήταν οι αναφορές του στη χρήση πυρηνικών. «Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει προηγούμενο στη χρήση πυρηνικών Τα χρησιμοποίησαν δύο φορές στην Ιαπωνία», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε να υπερασπιστεί την «πατρίδα και τις αξίες» της Ρωσίας και κατηγόρησε τη Δύση ότι φοβάται τη ρωσική κουλτούρα.

Παρουσιάζοντας έναν μακρύ κατάλογο αιτιάσεων κατά της Δύσης, ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι διεξάγουν έναν «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και των αυτονομιστικών διοικήσεων στην ανατολική Ουκρανία.

Είπε ακόνη ότι ήταν η Δύση που αθέτησε τις υποσχέσεις της έναντι της Ρωσίας και ότι δεν είχε ηθικό δικαίωμα να μιλά για Δημοκρατία καθώς οι χώρες της Δύσης ενεργούσαν όπως τα ιμπεριαλιστικά κράτη που ανέκαθεν υπήρξαν».

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε επίσης την Ουκρανία «να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες» και να διαπραγματευθεί.

«Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως το πυρ, όλες τις εχθροπραξίες και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα τα έγγραφα για την ενσωμάτωση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία στη διάρκεια μιας τελετής στο Κρεμλίνο που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Η Ρωσία κήρυξε τις προσαρτήσεις των περιοχών -Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα- μετά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε αυτές τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως τις δυνάμεις των«Αγγλοσαξώνων» για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.

«Οι κυρώσεις δεν ήταν αρκετές για τους Αγγλοσάξονες: προχώρησαν σε σαμποτάζ» δήλωσε ο Πούτιν. «Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οργάνωσαν τις εκρήξεις στον διεθνή αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

  • Περισσότερα σε λίγο

Μεγάλη χαλάστρα στη φιέστα Πούτιν από τους Ουκρανούς: Προελαύνουν στο προσαρτημένο Ντονέτσκ * Πάνε για το Λουχάνσκ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: