Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης απαντά στα άσφαιρα πυρά από τον Αβέρωφ: Η διακυβέρνησή μου θα φέρει την αλλαγή

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Το επιτελείο του υποψήφιου προέδρου Ανδρέα Μαυρογιάννη, δίνει τη δική του απάντηση προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ), για την επίθεση που δέχθηκε με αφορμή ένα άρθρο του.

Συγκεκριμένα το επιτελείο, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση πως ο κ. Μαυρογιάννης, έχει επαφή με την «κοινωνία των πολλών» και «όχι με την κοινωνία των λίγων και των προνομιούχων, στην οποία προφανώς αναφέρεται και εξυπηρετεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός και οι πολιτικές του».

Στην ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

Φοιτητές στη Λεμεσό στήνουν τσαντίρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ύψος των ενοικίων. Άλλοι εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών δυσχερειών. Χιλιάδες συμπολίτες μας πλήττονται από την ακρίβεια στα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στην ενέργεια.

Η πλειονότητα των ανθρώπων αυτού του τόπου αγωνιά για το μέλλον τους και των παιδιών τους. Οι νέοι μας, βρίσκονται στο περιθώριο, αμειβόμενοι με μισθούς που μετά βίας φτάνουν για το ενοίκιο τους.

Σε όλα αυτά αναφέρεται στο σημερινό του άρθρο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Στην ανάγκη για μία διακυβέρνηση, που να έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για ένα Κράτος Προνοίας με σύγχρονες δομές φροντίδας, με εκσυγχρονισμένες Υπηρεσίες Ευημερίας, με συγκεκριμένες πολιτικές και στοχευμένα προγράμματα για συρρίκνωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, ούτως ώστε να στηριχθούν ουσιαστικά οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Αυτό θα είναι το γράμμα και το πνεύμα της διακυβέρνησης του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Της διακυβέρνησης που θα φέρει την αλλαγή.

Είναι με αυτή την κοινωνία των πολλών που έχει επαφή ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και όχι με την κοινωνία των λίγων και των προνομιούχων, στην οποία προφανώς αναφέρεται και εξυπηρετεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός και οι πολιτικές του.

  • Άσφαιρα πυρά ΔΗΣΥ σε Μαυρογιάννη: Αδιάβαστος και χωρίς επαφή με την κυπριακή κοινωνία

Ως αδιάβαστο και χωρίς επαφή με την κυπριακή κοινωνία, χαρακτηρίζει τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ, έπειτα από τις δηλώσεις του για το Κράτος Πρόνοιας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ, τονίζει ότι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ δεν έχει επαφή με την κυπριακή κοινωνία, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να συγκρίνει τα σημερινά δεδομένα της χώρας, με αυτά που παρέλαβε η κυβέρνηση από το ΑΚΕΛ το 2013, όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία, την ανεργία και την αποστέρηση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Καταληκτικά, ο ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει με πράξεις και αποτελέσματα.

Αυτούσια η δήλωση ΔΗΣΥ

Είναι με έκπληξη και ανησυχία που διαβάσαμε τη σημερινή ανακοίνωση του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Έκπληξη γιατί θα περιμέναμε από τον υποψήφιο του κόμματος της Αριστεράς να ήταν περισσότερο διαβασμένος στα ζητήματα της κοινωνικής πρόνοιας. Ανησυχία γιατί δείχνει ότι δεν έχει επαφή με την κυπριακή κοινωνία αλλά και με τον τρόπο που διεκπεραιώνεται μια πολιτική σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα αναμέναμε να μπορούσε τουλάχιστον αντικειμενικά να συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση και τα όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια, με αυτά που το ΑΚΕΛ παρέδωσε το 2013. Με τα κοινωνικά παντοπωλεία, την ανεργία και την αποστέρηση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Εμείς συνεχίζουμε με πράξεις και αποτελέσματα. Με πλήρη αξιοποίηση των ευκαιριών της συμμετοχής μας στην ΕΕ. Που προϋποθέτει ότι πρώτα πρέπει να πιστεύεις στην ΕΕ και μετά να μπορείς σχεδιάζεις και να εφαρμόζεις πολιτικές. Ψιλά γράμματα για το ΑΚΕΛ, ψιλότερα για τον κ. Μαυρογιάννη.

Δικαιολογημένα ο Χριστοδουλίδης “πανηγυρίζει” για την άρση του αμερικανικού εμπάργκο: Η προσπάθεια ξεκίνησε με τον Πομπέο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: