«Killnet»: Κυβερνοεπίθεση κατά της Ιαπωνίας από τους «χάκερς του Πούτιν»

FILE PHOTO:Η απόπειρα hacking πραγματοποιήθηκε από Βορειοκορεάτες που παρίσταναν τους Ιάπωνες προμηθευτές της εταιρείας. Gerd Altmann / Pixabay.com




Την εμπλοκή μίας ομάδας χάκερς που υποστηρίζει τη ρωσική κυβέρνηση, σε μία κυβερνοεπίθεση που εκδηλώθηκε χθες και είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας ηλεκτρονικών σελίδων της ιαπωνικής κυβέρνησης διερευνά το Τόκιο.

Η επίθεση κατέστησε προσωρινά αδύνατη την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές σελίδες, συμπεριλαμβανομένου και της ψηφιακής πύλης της διοίκησης ηλεκτρονικών κυβερνητικών υπηρεσιών (e-Gov) σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση ΝΗΚ.

Εξαιτίας της επίθεσης δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση σε περισσότερες από 20 ηλεκτρονικές σελίδες τεσσάρων υπουργείων της κυβέρνησης χθες το βράδυ, αλλά οι συνδέσεις αποκαταστάθηκαν την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τον  κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δεν εντόπισε κάποια διαρροή πληροφοριών, όπως πρόσθεσε ο ίδιος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε επιθέσεις αυτού του τύπου, οι χάκερ προσπαθούν να πλημμυρίσουν το διαδίκτυο με μεγάλο όγκο δεδομένων επισκεψιμότητας, ώστε να παραλύσουν τη λειτουργία των σελίδων.

Η ομάδα “Killnet”, που υποστηρίζει τη ρωσική κυβέρνηση, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι φέρει την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η NHK.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Σε εξέλιξη η ουκρανική αντεπίθεση σε δύο μέτωπα κατά των Ρωσικών δυνάμεων εισβολής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: