Οι πιο καθαρές εικόνες από το ναυάγιο του “αβύθιστου Τιτανικού” – Βίντεο υψηλής ευκρίνειας με πρωτοφανείς λεπτομέρειες [photos, videos]

Στιγμιότυπο από το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιοτητας. Via Daily Mail




Εικόνες από το διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών – εικόνες που κανείς δεν έχει δε μέχρι σήμερα δίνει ένα νέο βίντεο εξαιρετικής ευκρίνειας που τραβήχτηκε περισσότερα από 110 χρόνια μετά την βύθιση του “Τιτανικού”.

Στο βίντεο διακρίνεται μεταξύ άλλων η αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου κι ένας λέβητας που έπεσαν στον πυθμένα της θάλασσας όταν το πλοίο κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε 12.500 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στον Βόρειο Ατλαντικό, στις 12 Απριλίου του 1912.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από την εταιρεία καταδυτικών επιχειρήσεων OceanGate Expeditions, αποκαλύπτει εκπληκτικές λεπτομέρειες και χρώματα που δεν έχει δει το ανθρώπινο μάτι από την ημέρα του ναυαγίου.

Η ομάδα κινηματογράφησε το ιστορικό σκάφος με την υψηλότερη μέχρι στιγμής ανάλυση περίπου 8.000 pixel (8k), κάτι που επέτρεψε να κάνει  ζουμ σε συγκεκριμένες περιοχές χωρίς απώλεια ποιότητας εικόνας. Έτσι προκύπτουν οι πιο καθαρές εικόνες του ναυαγίου μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για τη  δεύτερη ετήσια αποστολή της OceanGate Expeditions στον Τιτανικό, η οποία μεταφέρει «ειδικούς της αποστολής» και ερευνητές στο τεράστιο πλοίο.

Ο Stockton Rush, Πρόεδρος της OceanGate Expeditions, δήλωσε  : «Η εκπληκτική λεπτομέρεια στα πλάνα 8k θα βοηθήσει την ομάδα επιστημόνων και ναυτικών αρχαιολόγων μας να χαρακτηρίσει την συντριβή του Τιτανικού με μεγαλύτερη ακρίβεια καθώς θα καταγράφουμε νέα πλάνα από το 2023 και μετά».

Το υποβρύχιο Titan το οποίο χρησιμοποιείται για την επιχείρηση είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες κάμερας για τη λήψη εικόνων εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης που θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό του ρυθμού αποσύνθεσης του ναυαγίου και στην αξιολόγηση της θαλάσσιας ζωής που κατοικεί στο ναυάγιο.

Αν και τέτοια ταξίδια στο σκάφος προκαλούν ενθουσιασμό, έχουν επίσης προκαλέσει διαμάχες: οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι αποστολές διάσωσης και άλλες αποστολές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών – συμπεριλαμβανομένης της διάσημης κατάδυσης του σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον το 2001 – έχουν αποδυναμώσει περαιτέρω την ακεραιότητα του 108 ετών κύτους.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, το κύτος και η δομή του πλοίου είναι πιθανό να καταρρεύσει μέσα στα επόμενα 40 χρόνια.

Ο Τιτανικός, που ονομαζόταν «αβύθιστο πλοίο», βυθίστηκε  τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη του παρθενικού του ταξιδιού από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας προς τη Νέα Υόρκη.

Το γιγάντιο πλοίο συγκρούστηκε με παγόβουνο και στο τέλος 1.517 από τους 2.224 επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν, πέθαναν.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε πριν από 37 χρόνια σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων στον πυθμένα του Ατλαντικού, περίπου 400 ναυτικά μίλια από τη Νέα Γη στον Καναδά.

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Ανθρωποειδές ρομπότ αξιολογεί με επιτυχία την ψυχική υγεία παιδιών: Τα κατάφερε καλύτερα από γονείς και ειδικούς!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: