Σταματήστε την πολεμική τρέλα του Ερντογάν: 102 Γάλλοι βουλευτές ζητούν να μπει φρένο στην “αιμοδιψή επίθεση” κατά των Κούρδων στη Συρία

File Photo: File photo: Φωτογραφία αρχείου δείχνει τον Ερντογάν να χαιρετάει από ελικόπτερο τα τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία. EPA/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / HANDOUT




Με επικεφαλής την Γερουσιαστή του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF) Λοράνς Κοέν, 102 Γάλλοι βουλευτές κατήγγειλαν την «πολεμική πολιτική» του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των Κούρδων της Συρίας, σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Le Journal du Dimanche το Σάββατο.

Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την παγκόσμια προσοχή που είναι στραμμένη στον πόλεμο στην Ουκρανία για να εντείνει τις επιθέσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, αναφέρουν οι βουλευτές.

«Ο Ερντογάν, στη σκιά του κυρίαρχου συναισθήματος παγκοσμίως, σχεδιάζει να εξαπολύσει μια ακόμη αιμοδιψή επίθεση κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία», ανέφεραν.

Η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης της Τουρκίας το 2019 στη βορειοανατολική Συρία «κόστισε αμέτρητες απώλειες αμάχων, καταστροφές και πράξεις βαρβαρότητας, με στόχο την αποσταθεροποίηση του κουρδικού κοινωνικού και πολιτικού ιστού», τονίζουν οι βουλευτές. «Μπροστά στις παραβιάσεις που διαπράττει ο τουρκικός στρατός, οι δυτικές χώρες δεν πρέπει πλέον να κοιτάζουν προς την άλλη πλευρά».

Οι βουλευτές πιστεύουν ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την ενασχόληση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να πιέσει για «λευκή επιταγή» και καλούν τη Δύση να εγγυηθεί την προστασία των Κούρδων ακτιβιστών και οργανώσεων που εδρεύουν στην Ευρώπη.

Ένας από τους όρους του Ερντογάν για να σταματήσει να εμποδίζει τις προσπάθειες της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν η αυστηρότερη καταστολή της “τρομοκρατίας”, η οποία περιελάμβανε τον επαναπατρισμό πολιτικών προσφύγων και αιτούντων άσυλο στις δύο σκανδιναβικές χώρες. Ο Ερντογάν απαιτεί επίσης από τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι να απαγορεύσουν τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) μαζί με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Το PKK, μια ένοπλη ομάδα που αγωνίζεται για την κουρδική αυτονομία στην Τουρκία εδώ και 40 χρόνια, περιλαμβάνεται ήδη στους καταλόγους τρομοκρατικών οργανώσεων της Τουρκίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ότι το YPG συνδέεται με το PKK, η πλειοψηφία, η  κουρδική συριακή ομάδα υπήρξε βασικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο κύριος πόλος επί του πεδίου στη διεθνή εκστρατεία κατά του ISIS.

Οι Γάλλοι βουλευτές καλούν τη Γαλλία να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να «κηρύξει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία και να θέσει τους Κούρδους της Συρίας σε διεθνή προστασία», προσθέτοντας ότι η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) πρέπει να αναγνωριστεί. διεθνώς.

Με πληροφορίες από Le Journal du Dimanche/Ahval

 

Περιθώριο τριών μηνών στη Σερβία για συγκρότηση κυβέρνησης, άλλως νέες εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: