Συντηρεί το ψεύτικο αφήγημα ο ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ θα …επιλύσει(!) το μεταναστευτικό μέσω του Κονγκό, ισχυρίζεται…

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο …Κονγκό με κάποιον εκ των συνομιλητών του!!! Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Με ανακοίνωση του ο Δημοκρατικό Συναγερμός (ΔΗΣΥ) τοποθετείται για την άνευ σημασίας …”πρωτοβουλία” για το μεταναστευτικό του αρχηγού του κόμματος και υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας κύριου Αβέρωφ Νεοφύτου.

Και είναι άνευ σημασίας το ταξίδι του στο Κονγκό, διότι η συγκεκριμένη χώρα έχει συνάψει ήδη συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ, η συνάντησή του κ. Νεοφύτου, με κατώτερους, (φυσικά), αξιωματούχους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για την επιστροφή παράνομων μεταναστών, ανοίγει δήθεν το δρόμο της λύσης σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Χαρακτηρίζει …σημαντικές τις επαφές του Αβέρωφ Νεοφύτου, οι οποίες, υποτίθεται, παράλληλα με τις ενέργειες της κυβέρνησης του κ. Νίκου Αναστασιάδη  και του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, ελπίζει ότι θα έχουν αποτέλεσμα σύντομα.

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, η οποία βρίθει αναληθειών, ακολουθεί:

Υπάρχουν οι πολιτικοί των διαπιστώσεων και οι πολιτικοί των πρωτοβουλιών. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι από τους δεύτερους. Γιατί επιζητεί λύσεις και αποτελέσματα.

Η συνάντησή του με αξιωματούχους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για την επιστροφή παράνομων μεταναστών ανοίγει το δρόμο της λύσης σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Οι σημαντικές επαφές του Αβέρωφ Νεοφύτου, παράλληλα με τις ενέργειες της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών, ελπίζουμε ότι θα έχουν αποτέλεσμα σύντομα.

Αλλά και να διευρυνθεί σε άλλες χώρες ώστε να περιλάβει την πλειοψηφία ων παράτυπων μεταναστών. Η εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων από την Τουρκία αποτελεί μέρος ενός ακήρυκτου, υβριδικού πολέμου για την αποδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι στρουθοκαμηλισμός να μην αναγνωρίζει κάποιος το οργανωμένο σχέδιο που εκτελείται με στόχο την αμαύρωση της διεθνούς εικόνας της χώρας, την κοινωνική αποσταθεροποίηση, την αναταραχή και τον εσωτερικό διχασμό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν είναι ο άνθρωπος με τα όμορφα αλλά κούφια λόγια.

Δεν είναι αυτός που θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας τα πάντα από την Ευρώπη. Με ευαισθησία αλλά και ρεαλισμό αναλαμβάνει δράση ώστε να ανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης.

Αποδεικνύει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαχειριστεί με επιτυχία τις κρίσεις που ορθώνονται μπροστά μας και να οδηγήσει τους συμπολίτες μας στο αύριο που αξίζουν.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ ότι από τον Ιανουάριο 2022 η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συνεργασία με την Λ.Δ. Κονγκό, μέσω του European Laisor (Βέλγιο).

Τότε είχε πάει αποστολή σε συνεργασία με EU και Frontex, έγιναν συνεντεύξεις (πρώτο 10ημερο Ιανουαρίου) και εκδόθηκαν για πρώτη φορά ταξιδιωτικά έγγραφα, και εγινε η πρώτη πτήση στις 19 του μήνα.

Η δεύτερη αποστολή πήγε το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου 2022, εκδόθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα και στις 14 Ιουνίου έγινε η δεύτερη πτήση.

Όπως σημειώσαμε και την περασμένη Κυριακή: Ειναι φανερό πως το ταξίδι του κ. Νεοφύτου είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Θα έρθει ως …”Σωτήρας” από το Κονγκό, και θα ισχυριστεί ότι έκανε όλες τις διευθετήσεις για τη συνεργασία με τη χώρα αυτή. Συνεργασία που ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κοροϊδεύει πλέον και τον εαυτό του: Επιδιώκει συμφωνία με το …Κονγκό που ήδη πέτυχε η Λευκωσία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: