Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις: Υψηλοί τόνοι και μηδέν αποτέλεσμα…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας μιλάει από το βήμα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους και με ευθείες προσωπικές επιθέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Η ανταλλαγή πυρών όσον αφορά την παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, έδωσε τη θέση της στη συνέχεια σε εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για “θρασύδειλο” πολιτικό και να προτρέπει τον κ.Τσίπρα και καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για “καθεστώς” και “καθεστωτικές αντιλήψεις” ενώ απαντώντας για την πρόταση δυσπιστίας περιορίστηκε να πει ότι “η δυσπιστία του λαού προς την κυβέρνηση είναι δεδομένη”.

Η δευτερολογία Τσίπρα

«Κύριε Μητσοτάκη τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα η δυσπιστία αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής, σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας μας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές. Μη στεναχωριέστε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του απαντώντας στην αναφορά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του, με την οποία κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην πρωτολογία του έθεσε κρίσιμα ερωτήματα, αλλά «δεν απαντήσατε».

«Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο ακούγατε τον Ανδρουλάκη;», επανέλαβε, σχολιάζοντας ότι «το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και ότι θα το πείτε στον ίδιο, είναι παιδικό».

Επιπλέον είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στον Θ. Κουκάκη, ρωτώντας εκ νέου ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση του. «Δεν δώσατε καμία απάντηση στο ερώτημα πόσους ακόμη ευρωβουλευτές και βουλευτές παρακολουθείτε», συνέχισε.

Αναφορικά με τον υπουργό Επικρατείας, είπε ότι δεν μίλησε ο κ. Γεραπετρίτη σε αυτή τη διαδικασία (Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας) «έκανε όμως τον ‘ψόφιο κοριό’ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ως προς τούτο δεν ανασκευάζω».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε:

«Γνώριζε ή δεν γνώριζε; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στείλατε τον εκλεκτό σας στην Επιτροπή να τον συνοδεύσουν δυο πρωτοκλασάτοι υπουργοί, Πιερρακάκης-Γεραπετρίτης; Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα ότι ουδέποτε παρακολούθησε τον κ. Ανδρουλάκη;».

«Συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε περίπτωση κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου και έχετε το θράσος εδώ να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μιλάτε και για κυβίστηση;», σχολίασε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι η ομιλία και η δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη «δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά».

«Δεν είναι ασφαλής κανένας μας και καμία μας όσο συνεχίζετε να λειτουργείτε με αυτή την αντίληψη και απ’ το βήμα της Βουλής να μας λέτε ότι κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται», είπε.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη

«Σήμερα υπάρχουν τρία πραγματικά δεδομένα τα οποία αφορούν την εποχή της δικής σας διακυβέρνησης» είπε συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός. «Η ΕΥΠ περιήλθε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στις 30 Ιανουαρίου και 25 Σεπτεμβρίου του 2015. Ο κ. Παππάς σήμερα παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο. Εγώ θα δεχθώ το τεκμήριο της αθωότητας. Παραπέμπεται όμως στο ειδικό δικαστήριο όπως και ο κ. Παπαγγελόπουλος. Εσείς εξακολουθείτε να τους καλύπτετε. Ο κατεξοχήν υπεύθυνος, ο κ. Κρέτσος, έχει παραπεμφεί στη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μιλάτε συχνά για στοχοποίηση δημοσιογράφων με αφορμή κάποια δημοσιεύματα. Ο τέως γγ ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε κατάπτυστη ανάρτηση και αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους. Υιοθετείτε αυτές τις πρακτικές; Έρχεστε να εγκαλέσετε την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στα Μέσα; Δεν νομίζω ότι έχετε αίσθηση του δικού σας παρελθόντος. Στελέχη που ήταν κοντά σας θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Κλείνω με μία αναφορά στην παρότρυνσή σας κ. Τσίπρα να απευθυνθείτε στην ΚΟ της ΝΔ να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτή η ΚΟ έχει περάσει από πολλές δυσκολίες. Κάποιοι παλαιότεροι, όταν εμείς ψηφίσαμε και κρατήσαμε τη χώρα στην ευρωζώνη έχουμε περάσει. Άλλοι έχουν δείξει ότι η ΚΟ είναι όχι απλά ενωμένη και συμπαγής αλλά έτοιμη να δώσει όποια μάχη. Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της βουλής και της ΚΟ, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας. Τώρα. Αν δεν το κάνετε θα είστε θρασύδειλος πολιτικός. Μακάρι να το κάνετε και να πάμε σε συζήτηση τριών ημερών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κατά μέτωπον επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Είστε θρασύδειλος πολιτικός, καταθέστε τώρα πρόταση δυσπιστίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: